Gündem Iğsız görevini devretti

Iğsız görevini devretti

Paylaş
Iğsız görevini devretti

YAŞ'ın tartışmalı ismi Orgeneral Iğsız, duygusal bir konuşmayla görevini Org. Hayri Kıvrıkoğlu'na devretti

1. Ordu Komutanlığı'nda devir teslim töreni düzenlendi. Yüksek Askeri Şura'nın tartışmalı ismi Orgeneral Hasan Iğsız görevi, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na devretti.

Iğsız veda konuşması sırasında çok duygulandı. Iğsız'ın annesi Münevver Iğsız da oğlunu bu gününde yalnız bırakmadı.

'KADROSUZLUK NEDENİYLE EMEKLİ'

Törene Genelkurmay Başkanlığı'nı devralacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda davetli katıldı. Tören öncesi yapılan bilgilendirmede Iğsız'ın 'kadrosuzluk' nedeniyle emekliye sevkedildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Iğsız törende yaptığı konuşmada, "Meslek yaşamım boyunca rütbe ve makamın verdiği gücü, keyfiliğe kaçmadan ölçülü kullanmaya çalıştım. Personelime her zaman güvendim. Onlara değer verdim. Fikirlerini açıkça ifade etmeleri için ortam sağladım. Bireylerin hak kaybına uğramaması için özen gösterdim" dedi.

'BAZEN KOMUTANLARIMIN SABRINI BİLE ZORLADIM'

Iğsız, "Bazı beklentilerle şu ve bu sebeplerle doğrularımdan, ilkelerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Bazen komutanlarımın sabır ve hoşgörü sınırını zorlasam da doğru bildiklerimi söylemeyi görevimin bir parçası saydım" diye konuştu.

Iğsız konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sonuçta dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum, ancak ben geriye baktığımda beni tatmin eden gururlandıran, doğrularıma ve ilkelerime bağlılıkla kendime saygıyı muhafaza edebildiğim bir yarım asır görüyorum. Bu uzun meslek yaşamımın en büyük ödülümdür. Şimdi yapmam gerekeni yapmış olmanın verdiği huzur duygusuyla çok sevdiğim mesleğimi noktalamak üzereyim. Ne büyük rastlantıdır ki üniformamı tam 50 yıl önce ilk defa giydiğim Selimiye'de çıkarıyorum"

Haberin Devamı

UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Iğsız'ın veda konuşmasında duygulandığı görüldü. Orgenaral Iğsız, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı. Iğsız konuşmaların ardından görevini Kıvrıkoğlu'na devretti.

Dilhun GENÇDAL - İdris TİFTİKÇİ - Tahsin LALE - İSTANBUL DHA