Siyaset Iğsız Paşa'ya hafta sonuna kadar süre
Paylaş
Iğsız Paşa'ya hafta sonuna kadar süre

1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız hafta sonuna kadar ifade vermeye gitmezse, zorla götürülecek

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız’ın da aralarında bulunduğu 19 subayı ‘internet andıcı’ soruşturmasından ifadeye çağıran Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün, bu işlem için hafta sonuna kadar süre verdiği öğrenildi.

Eğer subaylar bu süre içinde ifade vermezler ve mazeret bildirmezlerse, haklarında zorla getirme kararı çıkarılacak. Genelkurmay bünyesinde, hükümet aleyhine propaganda yapmak için internet siteleri kurmakla suçlanan 13’ü muvazzaf 19 subay ‘şüpheli’ sıfatıyla dinlenecek.

Soruşturma kapsamında mahkeme kararıyla 5 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapıldığı öğrenildi. Arama yapılan adreslerin bulunduğu illerin İstanbul, Ankara ve Kocaeli Gölcük olduğu belirtildi.

İşte o 19 kişi

İnternet andıcı soruşturması kapsamında ifade vermeye çağırılan muvazzaf ve emekli subaylar şöyle: Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Albay Orhan Güçlü, Albay Sedat Özüer, Albay Ziya İlker Göktaş, Albay Dursun Çiçek, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu, Albay Altunay Şahin, Binbaşı Fatih Koca, Binbaşı Cem Şimşek, Yüzbaşı Murat Uslukılıç, Sivil Memur Mehmet Bülent Sarıkahya, Emekli Albay Recai A., Emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım.

Haberin Devamı