Dr. Haydar Dümen İhanet evliliğin cıkmazı
HABERİ PAYLAŞ

İhanet evliliğin cıkmazı

Haberin Devamı

İki kişi birbirini sevip evleniyor. Aradan zaman geçince kadın ya da erkek yaşadıklarından sıkılıyor. Gözler dışarı kaymaya, mutluluk sokaklarda aranmaya başlıyor. Daha sonra ne mi oluyor? Evlilik çatırdıyor, tehlike çanları çalıyor. İhanet evliliğin düşmanıdır, dikkatli olun.

BÖYLE SORU YOK!

Bu tempoya kaç yıl dayanırım?

36 yaşındayım, hayatımda 10 ayrı kadın var. Ama hiçbirinden ayrılmak istemiyorum. Her birine çok değer veriyorum. Bu tempoya kaç sene dayanırım? Teklemeler başlar mı?

CEVAP

Değerli okurum, kurbağanın başı kesildikten 1-2 dakika sonra bacaklarına kimyasal ya da elektrik uyarımı yapılsa bacak harekete geçer. Yani kurbağa canlıdır. Tıp fakültesi 3’üncü sınıf fizyoloji sınavında hoca, öğrenciye “Kurbağanın başı kesilince ne olur?” diye sorar.

Öğrenci fizyolojik olarak olayı anlatmak yerine “Ölür efendim” der. Hoca “Ne dedin, ne dedin?” diye sert çıkınca bizimki anlar “Hocam, yaşar ama ona da yaşamak mı denir” diye esprili bir yanıt verir, geçer notunu alır. Değerli okurum, aynen ben de öyle söylüyorum. Seninkisi refleks yaşam olduğundan ben ona yaşamak mı derim, seni şansına havale ederim.

Karımla küstük, kuş ötmüyor

32 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Hanımla 2 ay önce büyük kavga ettik, hâlâ düzelmedik. Kavgadan sonra benim kuş hiç hareket etmedi. Ötmüyor ve kıpırdamıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik elleşme (dokunma). Onun animasyon anahtarı eşinin elinde. Ailenin düzeni için işe eşinden başla. Bir süre sonra zaten organ düzelecek. Bu süreyi fırsat sayarak biraz dinlensin, kendine gelsin. Bu gibi dargınlıkların ardından çoğu zaman sevgi fideleri yeşermeye başlar.

Çünkü iki taraf da kendini sorgular. Yaşanan bir iç hesaplaşma yani otokritik eylemidir. Atalarımız da ‘Sular bulanmadan durulmaz’ derler. Hemen barış hamlesine geç ama bunu çıkarın için yapma. Eşine işinden, evdeki düzenden kısa sorular sor. Arada bir karınla ilgilendiğini belli et yani sofrayı kurarken de yardım et. Gerekli gereksiz cinselliğe niyetlenme. Bu arada “Beni seviyor musun?” falan deme, biraz bekle.

Kız arkadaşımla birlikte olmak istiyorum

23 yaşındayım. 1.5 yıllık ilişkim var ve kız arkadaşımla birlikte olmak istiyorum. O da istiyor ama kaçamak davranıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ‘Kaçan tavşan çok yaşar’ derler. Senin tavşan da kaçıyor ama tam 1 yıldır yol ayrımında kalmış, hangisine gireceğine karar veremiyor. Boşa koyuyor dolmuyor, doluya koyuyor, almıyor...

Oysa bu ilişkiden senin bir zararın yok, bunu o da biliyor. Sen ye, iç, yat, keyfine bak, maceranı ona buna anlat. Zamanı gelince kıza tekmeyi at, yenisini bul, keyfinden yan gel de yat!

Kız evlenme koşullarına hazır değil. Zaten evlilik senin aklında bile değil. Bana göre 5 yıl daha aklında olmasın. Tabii ki bu kız da tarafından fazla oyalanmasın. Kıza “Ben seninle evlenemem. İkimizin de durumu buna uygun değil, gel günümüzü gün edelim” de. Bakalım ne diyecek? Ondan sonrası bana kalacak.

Nasıl orgazm olacağım?

27 yaşında kadınım, orgazm olamadığım için üzülüyorum. Çok zevk alıyorum ama olmuyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Bu sorundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, çok dert edecek bir sorun değil. Kadınların organik yapısı genellikle böyle. Yani ruh yapısıyla organdan gelen sinirlerin algılama frekansları örtüşmüyor. Fantezilerinizi seçip durumu ona göre değerlendirmek işe yarar.

Gebe kalınır mı?

18 yaşında kızım. Kızlık zarı yırtılmadan hamile kalınır mı?

CEVAP

Kalınabilir sevgili okurum.

İlişkiye giremedim

26 yaşındayım, bu yaşıma kadar hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kendimi mastürbasyon yaparak tatmin ediyorum. Bir kere ilişkiye girmeyi denedim, ereksiyon olmadı. Çok heyecanlandım. Bu da beni bunalıma sürükledi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, korkulacak, üzülecek bir şey yok. Uygun şartlarda denemelere devam edersin. Heyecan ve tedirginlik sertleşmeyi engeller. Daha olmazsa yine panikleme. Evlendiğinde her şey düzelir. Bizim de bu konuda yardımımız daha kesin ve daha amacına yönelik olur.

Boyu normal mi?

Penisimin küçüklüğünden utanıyorum. Ne yapmam lazım? Ereksiyon hali 12 santim. İlişkiye girmek istiyorum ama alay ederler diye korkuyorum. Sizce normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, normaldir. Bak burada doktorun konuşuyor. Görevini iyi yaptığın sürece kimse seninle alay edemez.

Sevgilim çok mu hasta?

Kız arkadaşım ayda 3 kere adet dönemi yaşıyor. Hasta olmasından korkuyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, genç kızlarda böyle olabiliyor. Hiç vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanına gitsin. Hemen bir ultrasonla bakılarak sorun var mı yok mu belirlenir. En doğru yol budur. Kız arkadaşına bunu söyle, annesiyle gitsin.

Penisimi görünce kaçtı

24 yaşındayım, penisim büyük olduğu için kız arkadaşım benden kaçıyor. Sevgilim ilişkiye girecekken penisimi gördü ve vazgeçtiğini söyledi. Bana karşı çok soğuk davranıyor, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey. Kız arkadaşın korkmuş, kaçmış. Kızların üzerine gidilmez. İlişkilerde zamanını bekle. Organ uyumunu sağladığın bir kızla bana göre evlilik koşullarını oluşturmaya bak ki mutlu olasın. Kiminle birleşme yaparsan yap, ilk aylar çok sıkıntılı geçecektir.

Gözüm hep başka kadınlarda

2 yıldır evliyim. Eşimle severek evlendik. Hâlâ onu seviyorum ama heyecan arıyorum. Başka kadınlarla da ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bana yol gösterir misiniz? RUMUZ: SEVDALI

CEVAP

Değerli okurum, keşke evlenmeseydin. Yavrum sen biraz şıpsevdisin. Bu gibi durumlarda evlilik tehlikeye girer. Biraz iraden zayıf. Eğer böyle devam edeceksen eşine yazık etme. Önce onunla konuş. Durumunu anlat, ne diyecek bir bakalım.

Sevgilim istek duymuyor

20 yaşında kızım, bir erkek arkadaşım var. Cinsellik konusunda bana karşı hiç isteği yok. Bu durum canımı sıkıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, erkek arkadaşınla açık konuş. Nedenini ben bilemem. Ama kaçamak konuşacak. Hep kendini savunacak. ‘Zorla güzellik’ olmaz atasözümüze bir tane daha ekleyelim. Önce konuş ardından kararını verirsin.

Öyle canım yandı ki

25 yaşında kadınım. Yaza evleneceğim. Nişanlımla birlikte olmak istedik ama canım çok acıdığı için devam edemedim. Bu durum beni endişelendiriyor. Evlendiğim zaman yine acı hissedecek miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, acılar hangi koşulda olursa olsun, yüzde 100 halledilecek. Ama ilk birleşmeler her zaman sorunlu olur. Bir alışkanlık dönemini göze almanız gerekir. Erkeğin de ona göre davranması şart. Bir beyefendi yumuşaklığında erkekliğini korusun. Karısının emrinden dışarı çıkmayan kılıbık gibi de olmasın. Orta yol sizi düzlüğe çıkaracak, merak etme.

Küçüklüğü yüzünden başarılı olamadım

Derdim çok büyük. Bu penisimin küçüklüğünden kaynaklanıyor; ereksiyon hali ise 6 santim. Kız arkadaşımla bir türlü ilişkiye giremedik. Çok zor durumdayım.

CEVAP

Değerli okurum, tabii bir çözüm aranmalı. Birkaç santim büyümesi ancak operasyonla olur. Bu konuda uzman arkadaşlarımız var. Yüz yüze konuşman gerekir.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal dünyasında yaşanan mutluluklar rüya gibidir. Uyandığında uçar gider. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder