Siyaset 'İhanet' sorusuna "Türkiye'nin birliği tehlikede" yanıtı
Paylaş
'İhanet' sorusuna "Türkiye'nin birliği tehlikede" yanıtı

'İhanet' sorusuna "Türkiye'nin birliği tehlikede" yanıtı

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Deniz Baykal’a; Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ı Necmettin Erbakan’a ‘İhanet’ etmekle suçlamıştı. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal dün memleketinde işadamları ile kahvaltıda buluştu.

Haberin Devamı

Baykal’a iki lider arasındaki ‘İhanet’ tartışması hatırlatılıp “Siz hiç ihaneti gördünüz mü?” sorusu yöneltildi. Baykal bu soruya, “Ben siyasi polemiklerin ötesine bakmaya çalışıyorum. Siyasi polemiklerin tarafı olmam” diye karşılık verdi.

‘Birliğimiz tehlikede’

Siyasetin içinde her zaman karalamaların olabileceğini vurgulayan Baykal “Bunların bir önemi ve anlamı yok. Bunlar her demokrasilerde yaşanabilcek olaylardır. Beni ilgilendiren Türkiye’nin birliği, bütünlüğü, hukukun üstünlüğüdür. Bu ikisi de tehlike içindedir” diye konuştu.

Balyoz Darbe Planı kapsamında haklarında tutuklama kararı verilen 102 sanıkla ilgili çok yanlış işler yapıldığını kaydeden Baykal, “Toplumun dokusu bozuluyor, DNA’sı sarsılıyor, genetiği bozuluyor. Doğru değil. Hiçbir demokratik ülke böyle bir travma yaşamamıştır. Utanç verici bir tablo” dedi.

Haberin Devamı

Emre BAYLAN/DHA