Gündem İhbar furyası başladı

İhbar furyası başladı

Paylaş
İhbar furyası başladı

Vatandaşlar artık saatine fazla bakanı bile polise 'terörist' diye ihbar ediyor

PKK’nın artan eylemleri üzerine vatandaşlardan gelen ihbarlar da arttı. Yağmur gibi gelen asılsız ihbarlar üzerine polis, garda saatine sık bakan bir vatandaşı gözaltına aldı.

Haberin Devamı

HaberTürk gazetesine göre, PKK’nın artan eylemleri üzerine vatandaşlardan polise gelen ihbarlar da arttı. Her gün gelen onlarca ihbar asılsız çıkarken polis, ihbarlara yetişemez hale geldi. Vatandaşın şüpheli paket veya şüpheli kişileri ihbar etmekle yetinmeyip bir kişinin cep telefonuyla fotoğraf çekerek polise, “Bombacıyı çektim” diye mesaj gönderdiği öğrenildi. Merkez Komutanlığı önündeki şüpheli pakete müdahale eden polis, GATA’dan gelen ihbarı da dikkate aldı. Askerlerin gece yarısı gördükleri şüpheli motosiklet de polisi alarma geçirdi. Ancak bu takipten de sonuç çıkmadı.

ZİYARETÇİ ALARMI

TRT’nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT-6’ya ziyarete giden iki kişi de polise ihbar edildi. Eşgali verilen şüpheli iki şahsın peşine düşen polis, eşkale uyan şahısları, kısa sürede yakaladı. Ancak iki kişinin TRT 6 televizyonuna ziyarette bulunduğu ortaya çıktı. “155 Polis İmdat”a gelen bir telefon ile TBMM’ye bomba yüklü bir kamyonun gireceği ihbarı yapıldı. İhbarcı kamyonun plakasının “06 AZ” diye başladığını belirterek, “Meclis’i havaya uçuracaklar” dedikten sonra telefonu kapadı. Bu ihbar üzerine bölgede geniş çaplı araştırma başlatıldı ve bu plakaya benzeyen üç kamyonet durduruldu fakat aramalar sonuçsuz çıktı.

Polis, PKK’nın tren garlarında eylemyapacağı bilgisinin ardından tedbirleri artırdı. Malatya’da yakalanan bombacıyı Ankara’da karşılayacak birinin olup olmadığını araştıran polis, garda sık sık saatine bakan bir kişiyi gözaltına aldı.

İfadesine başvurulan bu kişinin düğüne giden bir akrabasını beklediği ortaya çıktı. Vatandaş daha sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

30 HAZİRAN İÇİN UYARI

Bu arada Genelkurmay İstihbarat Dairesi, Ankara’da 26-30 Haziran arasında PKK’nın bombalı eylem yapacağı bilgisine ulaştı. Park halindeki motosiklete bomba yerleştirileceği, askeri veya polis servis aracı yanından geçerken uzaktan kumandalı bombanın patlatılacağı istihbaratı tüm birimlere iletildi.

(Gazete HaberTürk)