Gündem İhbar, hayatını kurtardı

İhbar, hayatını kurtardı

Paylaş
İhbar, hayatını kurtardı

İhbar, hayatını kurtardı

Çatalca’da evlenme vaadiyle kandırılarak kaçırıldıktan sonra tecavüze uğrayan daha sonra fuhuş yapması için zorla alıkonulan 16 yaşındaki B.Z. Jandarmanın düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Haberin Devamı

Operasyonda B.Z'yi kaçırıp tecavüz eden A.D. ile erkeklere pazarlayan fuhuş çetesi elamanları ve para karşılığı birlikte olduğu müşterilerin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Jandarma genç kızla para karşılığında birlikte olan 30 kişiyi arıyor.

OLAY İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından Büyükçekmece ilçesi Kumburgaz Mahallesi'nde bulunan bir evde 16 yaşındaki bir kızın zorla tutulduğu ve erkeklere para karşılığında pazarlandığı ihbarı yapılması üzerine soruşturma açıldı. Jandarma ekipleri 26 Nisan 2010 tarihinde sabaha karşı eve baskın yaparak evde bulunan B.Z.’yi kurtardı.

Jandarma ekiplerine kurtarıldıktan sonra gözyaşları içinde sarılan ve başından geçenleri anlatan B.Z. 8 ay önce evlenme vaadiyle A.D. isimli kişi tarafından kaçırıldığını tecavüze uğradığını daha sonra A.D.’in kendisini fuhuş çetesine teslim ettiğini anlattı. B.Z. para karşılığında daha önceden hiç görmediği 25-30 erkekle birlikte olduğunu söyledi. Bu gelişme üzerine operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri genç kıza tecavüz ederek fuhuş çetesine veren A.D. ile fuhuş çetesi üyesi S.S, H.A., F.D., E.M. ’yi gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda kaçırılıp tecavüze uğrayan B.Z.’nin kimlik kartı ve cep telefonu bulundu. Ayrıca genç kızla para karşılığında birlikte olan M.R., M.Ç. isimli kişiler de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İLİŞKİYE GİRENLER ARANIYOR

İl Jandarma komutanlığında ifadeleri tamamlanan 7 zanlı çocuklara cinsel istismar, fuhuşa yer temin etmek, fuhuşa aracılık etmek suçlarından mahkemeye gönderildi. Yetkililer genç kızla ilişkiye girenlerin tespit edilerek yakalanması için operasyonların sürdüğünü söyledi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)