Dünya İHH bombardımana maruz kaldı

İHH bombardımana maruz kaldı

Paylaş
İHH bombardımana maruz kaldı

İHH bombardımana maruz kaldı

İnsani yardım amacıyla Libya'da bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin, bu ülkeye yönelik askeri operasyonlarda bombardımana maruz kaldığı bildirildi.

Haberin Devamı

İHH'dan yapılan yazılı açıklamada, koalisyon güçlerinin Libya'yı havadan bombalamasının, bu ülkede insani yardım çalışmalarında bulunan sivil toplum kuruluşları ekiplerini de mağdur ettiği belirtildi. Bingazi'de bulunan Türk yardım kuruluşu İHH İnsani Yardım Vakfı'nın iki kişilik ekibinin de bombardımana maruz kaldığı ve bu kente yakın bir kasabaya sığındığı da ifade edildi.

Görüşlerine yer verilen Bingazi'deki İHH görevlisi Hidayet Yılmaz'ın, ''sivil halkın Amerika, Fransa ve İngiltere'den oluşan müttefikler ile Kaddafi'nin saldırılarına maruz kaldığı ve iki tarafın karşılıklı saldırılarında sivil yerleşim bölgelerinin vurulduğu'' bilgisi verdiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, İHH ekibinin, ''Bingazi'de çatışmaların bütün şiddetiyle devam ettiği ve insanların Bingazi'den kaçarak komşu bölgelere kaçtığı'' yönünde verdiği bilgilere de yer verildi.

Haberin Devamı

AA