Dünya İHH temsilcisi Şahin serbest

İHH temsilcisi Şahin serbest

Paylaş
İHH temsilcisi Şahin serbest

İsrail polisinin gözaltına aldığı İHH Batı Şeria temsilcisi Türkiye'ye geldi

İsrail'de 21 gündür gözaltında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye geldi. Avukatları ile birlikte THY'nin tarifeli seferiyle saat 22.20'de Tel-Aviv'den İstanbul'a gelen Şahin'i Atatürk Havalimanı'nda ailesi, İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ve kalabalık bir grup çiçeklerle karşıladı.

ZİNDANDA TUTULDU

Haberin Devamı

Geçen yıl Kurban Bayramının ikinci gününde İsrail'e gittiğini ifade eden İzzet Şahin, Kudüs'te kontrol noktasında geçerken 21 gün önce gözaltına alındığını belirterek "Bir zindanda gözaltında tutulduk. Türkiye büyük mücadele verdi ve İzzet'ini getirdi. Ama insanlığın İzzeti halen İsrail hapishanelerinde mahkum" diye konuştu.

Kendisinin serbest kalması için destek olan herkese teşekkür eden Şahin, gözaltında bulunduğu 21 gün boyunca 14 kez sorgulandığını, ancak şahsıyla ilgili hiçbir soru yöneltilmediğini söyledi. Şahin, "Batı Şeria' daki yaptığımız yardımlarla ilgili soruları sordular. Onlardan habersiz yardım yapamayacağımızı söylediler. Bu şahsi mesele değil. Arkasındaki meseleyi hala anlayamadım. Gerçek sebebini bilmiyorum. Temenni ediyoruz ki bu hatalarından dönerler. Fiziksel olarak herhangi bir işkenceye mahsur kalmadım. Kabir olarak ifade edileceğim, elektrik bağlanmış bir ortamda kaldım. Bundan daha büyük bir işkence düşünülemez. İsrail'in insanlık dışı davranışlarından vazgeçmesini temenni ediyorum. Perdenin arkasında yaptıklarını dünya kamuoyundan gizlememesidir. İnsanları nasıl oralarda tutuyorlar bunların bilinmesi gerekir." diye konuştu.

'GAZZELİLER DE İNŞALLAH KURTULACAK'

Haberin Devamı

İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım Bülent Yıldırım arkadaşlarının gözaltına alınmasının arkasında olan sebebin Filistin'e gemilerle gönderilen yardım malzemeleri ile ilgili olduğunu ifade ederek "Böyle bir hataya bir daha düşmezler. Bu bir insani yardım organizasyonudur. Bizler bu organizasyonu yapacağız. İzzet nasıl zindandan kurtulduysa esir kampında olan Gazzeliler de bu yardım faaliyetinden dolayı Gazze zindanından İnşallah kurtulacaklardır ve bütün dünyaya özgürlük gelecektir." dedi

Enver ALAS / İSTANBUL DHA