Gündem İhmâl öldürdü

İhmâl öldürdü

Paylaş
İhmâl öldürdü

Elektrik akımı kesilmeyen trafoda çalışmaya başlayınca elektrik akımına kapılan Erkan Karataş öldü, Satılmış Çolakoğlu yoğun bakımda

KAZMA KÜREK İŞÇİSİYDİ

Haberin Devamı

İstanbul İkitelli’deki Saraçlar Sanayi Sitesi, trafo bakım ve onarım işini Dalkıranlar Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne verdi.

İddiaya göre; bu şirket vasıfsız eleman (kazma-kürek işçisi) olarak 1 yıl önce işe aldığı Erkan Karataş (32) ve havai hat ustası Satılmış Çolakoğlu’nu (55) görevleri dışında trafo bakım ve temizlik işlerinde de kullanmaya başladı. Geçen pazar sabahı iki işçiden bakım için trafoya girmeleri istendi.

AİLELERİ ŞİKÂYETÇİ

Elektrik akımı kesilmeyen ve topraklama işlemi yapılmayan trafoda yağlama işine başlayan Erkan Karataş, 35 bin volt elektrik akımına kapıldı. Yüksek voltajın fırlattığı Erkan Karataş duvara çarptı. Çarpma sırasında elektrik boşalımı nedeniyle oluşan alev topu Satılmış Çolakoğlu’nu da ağır yaraladı.

Haberin Devamı

Hastaneye kaldırılan ve vücudunun yüzde 90’ında yanıklar oluşan Erkan Karataş dün sabah yaşamını yitirdi. Vücudunun yüzde 30’u yanan Satılmış Çolakoğlu yoğun bakımda. İki işçinin aileleri, işveren firmadan gereken önlemi almadığı için şikayetçi oldu.

Sefa KIDIK/DHA