Ekonomi İhracata seramik dopingi

İhracata seramik dopingi

Paylaş
İhracata seramik dopingi

Türkiye ihracatında seramik patlaması yaşanıyor. İlk üç ayda yüzde 26.5'lik artış oranıyla diğer sektörlere fark atan seramikte rekabet gücü de iyice yükseldi

Murat GÜLDEREN

Haberin Devamı

Türkiye İhracat Katkı Endeksi'nin 2018 yılı ilk çeyrek (ocak-şubat-mart) verileri açıklandı. Buna göre, 18 sanayi sektörü arasında inşaat seramikleri yüzde 26.5’lik oranla ilk çeyrekte ihracata katkı oranı en yüksek sektör oldu. Pazar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.17 büyüme sağladı.

İhracat katkı endeksinin sektörlerin rekabet gücü için gösterge olduğunu kaydeden Erdem Çenesiz “2015-2018 yılı arasında sektörlerin ihracat katkı oranlarındaki gelişmeler aynı zamanda rekabet güçlerindeki gelişmeleri de yansıtıyor. İnşaat seramikleri 2015-2018 arasında ihracat katkı oranını 20,2 puan ile en çok artıran sektör oldu. Çünkü bizler bunu yaparken hem ihracatı artırdık, hem de iç pazara yönelik ithalatı azalttık. Bu da sektörümüzün bu dönemde rekabet gücünü önemli ölçüde artırdığının göstergesidir. Hem dış pazarlarda rekabet gücümüz arttı, hem de yurtiçinde yabancı rakiplerimiz karşısında rekabet gücümüzü iyileştirdik” dedi.

Haberin Devamı