Ekonomi İhracatçıya yeşil pasaport dağıtımına başlanıyor

İhracatçıya yeşil pasaport dağıtımına başlanıyor

Paylaş
İhracatçıya yeşil pasaport dağıtımına başlanıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "İhracatçıya yeşil pasaport kararı Bakanlar Kurulu'nda dün imzadan çıktı, yakında dağıtılmaya başlanır" dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bakanlık toplantı salonunda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Burada konuşan Tüfenkci, istikrar ve güvenin en fazla işadamları için gerekli olduğunu vurgulayarak, "Koalisyonların ve hükümetsiz kalmanın Türkiye'de maliyetini biliyoruz. Parlamenter sistemin darbeler ürettiğini de yaşayarak gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, mevcut sistemin vesayet odaklarına açık olduğunu belirterek, sistemin her zaman kriz yaratabileceğini vurguladı.


BAKANLAR KURULU'NDA İMZALANDI


Sistemin bürokratik zorluklarından bahseden Tüfenkci, "2016’da alınan kararlar ancak 2017’de hayat geçirilebiliyor. İhracat seferberliği ile ilgili yapmış olduğumuz teşvikler ve uygulamalar daha hayata geçmedi, yeni yeni geçiyor. İhracatçıya yeşil pasaport kararı Bakanlar Kurulu'nda dün imzadan çıktı, yakında dağıtılmaya başlanır" diye konuştu.

Haberin Devamı