Siyaset İhsan Barutçu da yok!
Paylaş
İhsan Barutçu da yok!

MHP tarafından kaset skandalları sonrası vekillik adaylığından istifası istenen ancak seçimlere girerek İstanbul'dan Meclis'e giden İhsan Barutçu yemin törenine katılmadı

12 Haziran seçimleri öncesi MHP’yi sarsan kaset skandallarında adı geçenlerden biri de İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu’ydu.

Haberin Devamı

Partisinden ihraç edilien ancak vekil adaylığından çekilmeyerek İstanbul seçmeni tarafından Meclis’e gönderilen Barutçu, bugünkü yemin törenine katılmadı.

MHP’den, Barutçu’nun törene katılması halinde parti sıralarında oturmasının mümkün olmadığı açıklaması gelmişti.

YSK’nın Hatip Dicle kararı ve KCK tutuklusu vekillerin serbest bırakılmaması nedeniyle BDP’nin, Balbay ve Haberal’ın tahliye olmamaları nedeniyle de CHP’nin boykot ettiği yemin töreninde, İhsan Barutçu da yer almadı.

Barutçu, seçimler öncesi MHP’yi sarsan kaset skandallarında adı geçen isimlerden biriydi. MHP, Barutçu’ nubn hem partiden hem de vekillik adaylığından istifasını istemiş ancak Barutçu buna uymamıştı.

Partisi tarafından ihraç edilen Barutçu, YSK’ya da adaylıktan istifasını isteyen dilekçeyi göndermeyince seçimlere girmesi için vize çıkmıştı.

Haberin Devamı