Gündem İhsan Doğramacı, Chopin'le uğurlandı

İhsan Doğramacı, Chopin'le uğurlandı

Paylaş
İhsan Doğramacı, Chopin'le uğurlandı

İhsan Doğramacı, Chopin'le uğurlandı

Önceki gün Ankara’da vefat eden YÖK'ün Kurucu Başkanı, Bilkent Üniversitesi’nin kurucusu Prof İhsan Doğramacı için Bilkent Üniversitesi'nde tören düzenlendi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffry’nin de katıldığı Bilkent Üniversitesi Konser Salonu'ndaki törende konuşan, Doğramacı’nın oğlu ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof Ali Doğramacı, konuşmasını gözyaşlarıyla sonlandırdı. Törende gerçekleştirilen konuşmaların ardından Doğramacı'nın vasiyeti üzerine piyanist Gülsin Onay, Chopin'in "Polonez Op.53" adlı eserini seslendirdi. Eserin seslendirilmesi sırasında Doğramacı ailesi ile törene katılanların bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

OĞLU KONUŞMASINI GÖZYAŞLARIYLA BİTİRDİ

Doğramacı’nın oğlu ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof Ali Doğramacı, törende yaptığı konuşmada, her neslin bir sonraki neslin daha iyi yaşaması için çalıştığını ve eserler meydana getirdiğini söyledi ve gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında şunlara yer verdi:

"Bu şekilde çalışan, çok nadir, çok seçkin büyük bir insanın oğlu olma gururunu taşıyorum. Kardeşim Osman, ablam Şermin ile emanetçi olan bizler, bu salondakiler, herkes, bizden öncekilerin eserlerini bizden sonraki kuşaklara taşımak durumundayız. Babamın, daha iyiye, en iyiye doğru yürümek ilkesi çerçevesinde hepimiz, bize emanet edilen bu varlıkları, kurumları, ilkeleri ve olguları koruyacağız. Bizden önceki devlerin omuzlarında yükselen bizler daha iyiyi de aramaya devam edeceğiz. Onları örnek alarak, genç nesillerimizi kendimizinkilerden daha yükseğe çıkarmak için çalışacağız. Bu, içinde bulunduğumuz bilim ve sanat dünyasının kurucusunu, örneğini bu şekilde bizler izlerken, ister istemez onun da aramızdan ayrılmadığını, hala bizlerle birlikte olduğunu hissedeceğiz. Onun şarkısı bitmedi, bizler o şarkıyı söylemeye devam edeceğiz. Ne mutlu bizlere."

ABD BÜYÜKELÇİSİ JEFFRY DE KATILDI

Bilkent Üniversitesi Konser Salonu'ndaki anma törenine, İhsan Doğramacı'nın eşi Ayser Doğramacı, kızı Şermin Savaşçı, oğulları Ali Doğramacı ve Osman Doğramacı, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, YÖK Başkanı Prof Yusuf Ziya Özcan ve eşi, ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffry, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof Uğur Erdener, Ankara Ünivresitesi Rektörü Prof Cemal Taluğ, TÜBİTAK Başkanı Prof Nükhet Yetiş, bilim, siyaset ve sanat dünyasından pek çok kişi katıldı.

Törene katılanlar, törenin sonunda Doğramacı'nın naaşının önünden saygı geçişi yaptı.

Haberin Devamı