Siyaset İhsanoğlu 'IŞİD' yerine 'IDIŞ' dedi
Paylaş
İhsanoğlu 'IŞİD' yerine 'IDIŞ' dedi

Balıkesir'e giden cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, şehir meydanında halka seslendi. Kalabalık bir topluluğa hitap eden İhsanoğlu'nun konuşması esnasında dili sürçtü; 'IŞİD' yerine 'IDIŞ' dedi

Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Balıkesir’i ziyaret etti. Merkez Havaalanı’na gelen İhsanoğlu’nu MHP İl Başkanı Argun Atıcı, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, CHP milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş karşıladı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20017","20017","201408","20017-169239.jpg","1", "0","İhsanoğlu 'IŞİD' yerine 'IDIŞ' dedi");

Şehir meydanında otobüsün üzerine çıkarak halka hitap eden İhsanoğlu, "Biz kavgalı, bölünmüş, zıtlaşmış bir Türkiye istemiyoruz. Bizim mesajımız, birlik ve beraberlik mesajıdır. 76 milyonu insan olarak eşit vatandaş ve kardeş olarak kabul ediyoruz. Sen şusun, sen busun diyenleri reddediyoruz. Siz hiç sen şusun, busun diyen bir lider gördünüz mü tarihimizde? O zaman biz iyi bir idareye layığız" dedi.

DİLİ SÜRÇTÜ,' IDIŞ' DEDİ

Kalabalık bir topluluğa hitap eden İhsanoğlu’nun konuşması esnasında dili sürçtü. IŞİD yerine IDIŞ diyen İhsanoğlu, Orta Doğu’ya dikkat çekti.

İhsanoğlu "81 vilayet, 76 milyon cumhurbaşkanı seçmek için yarışıyor. Büyüklerimiz bunu 30 güne sıkıştırmışlar, bir taraftan devletin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Bizim, sizlerin gönüllü olarak bağışladığı 1 liradan 9 bin liraya kadar, yaptığımız afişleri bile geceleri indiriyorlar. Milleti korkutuyorlar, millet sabır ile bekliyor. Pazar günü millet mührünü sağdaki İhsanoğlu isminin altına basacak. Millet biliyor ki istikbal yolu budur. Türkiye son çaresini kaybetmemeli. Bakın, etrafımızı ateş çemberi sardı. Suriye, Irak, Azerbeycan, Ermenistan arasındayız. Amerika, Irak’ta askeri müdahale yapıyor. Başkan Obama, eğer Kürtlere bir şey olursa, Yezidilere bir şey olursa müdahale edeceklerini söylüyor. Türkmenleri kim koruyacak? Rehin olan 50 küsur diplomatımızı kim kurtaracak? Niye müdahale etmiyoruz? Yezidiler de bizim insanlıkta kardeşimiz. Bizim vatandaşlarımız da Yezidiler olabilir, başımızın üzerinde yeri var. Yezidilere, Hristıyanlara IDIŞ tecavüz ettiği zaman, korumaya kalkanlar oluyor da Türkmen kızlarına hakaret edenlere, ırzlarına geçenlere niye biz müdahale etmiyoruz" dedi.

'BEN HER PARTİNİN ADAYIYIM'

Konuşması alkışlarla sık sık kesilen Ekmeleddin İhsanoğlu "Bu seçim bir parti seçimi değil, ben bir partinin adamı değilim. Hiçbir partide kaydım yok. Memlekette cumhurbaşkanı adayı olabilecek çok adam var ama biz İhsanoğlu’nu istiyoruz, dediler. Eksik olmasınlar, 14 Haziran’da benim adımı verdiler. 12 parti daha oy birliği ile beni destekledi. Bunları saymakla bitiremeyiz. AK Parti’nin bakanları, eski başbakan yardımcıları bize destek veriyor. Sizde onlarla beraber pazar günü gidiniz, bu memleketi bu halden kurtaracak insanı seçiniz. Benim AK Parti’ye yakınlığım, Halk Parti’ye yakınlığım, MHP’ye yakınlığım, Türkiye Büyük Birlik Partisi’ne yakınlığım, Bağımsız Türkiye Partisi’ne, Demokratik Sol Parti’ye yakınlığım birdir. Ben herkesin adayıyım, Türk milletinin adayıyım" şeklinde konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, devletin aile reisine ihtiyacı olduğunu söyleyerek"Vatandaşlarımızı korkutuyorlar. Vatandaşlarımızın namuslu, dürüst insanlar olduğunu biliyorum. ’Ben İhsanoğlu’na vereceğim, bu zulümden kurtulacağım’ diyemiyor ama o gidip mührünü bastığı anda, Cenab-ı Allah ile baş başa kaldığında en sağa basacak onu biliyor. ’Size verdiğimiz bu yardım, emekli maaşı, bize oy vermezseniz bunları keseriz’ diyorlar, bu en büyük günah. Bu Allah’a şirk koşmak gibi bir şeydir. Bu sosyal yardımlar, devletin kesesinden yapılıyor. Bu ki dedi.

'PAZAR GÜNÜ SANDIĞA GİDİN'

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Pazar günü sandığa gidiniz, oyunuzu kullanınız. Herkesi sandığa gitmesi konusunda tatlılıkla ikna ediniz. Attığınız oyunuzun ve sandığınızın namusunu koruyunuz. O sandıklar sayıldıktan sonra siz sandıkların birleştirilme işlemini gözetiniz. Şişko fareler, şişko kediler karışıyor, orada dikkatli olunuz. Bunları yaptığınız zaman pazar günü yüksek oranda kazanacağız, bundan emin olun."

İHA