Gündem 'İhtilal yapılmasın diye Atatürk heykelinde nöbet tutturdum'

'İhtilal yapılmasın diye Atatürk heykelinde nöbet tutturdum'

Paylaş
'İhtilal yapılmasın diye Atatürk heykelinde nöbet tutturdum'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında, tanık ve mağdur olarak talimatla ifadesine başvurulan eski Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, "Atatürk heykelini yakmasınlar diye 15 gün boyunca 24 saat nöbet tutturdum. Bundan sonra fiber heykeli götürüp tunç olanı getirdiler" dedi

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) temsilcileriyle birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Koçak, talimatla özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Durmuş Yiğit’e, tanık ve mağdur olarak ifade verdi.

Haberin Devamı

Koçak ifadesinde, 1989 ve 1999 yılları arasında Sultanbeyli Belediye Başkanı olarak görev yaptığını, 1996 yılına kadar Maltepe’de bulunan tugaydaki komutanlarla gayet uyumlu şekilde çalıştıklarını ve 1996 yılında Doğu Silahçıoğlu’nun İstanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanı olarak geldiğini belirterek, "Resmi bayramlarda özellikle Sultanbeyli’ye geliyordu. Aslında Maltepe’ye gitmesi gerekirken sırf provokasyon amaçlı olarak bir kısım insanları özellikle bayrama getirterek, bu kişilere, "kahrolsun İslam" şeklinde slogan attırıyordu" beyanında bulundu.

Törende, özellikle imam hatip lisesi geçiş yaptığında, içlerinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Lions ve Roteryan derneklerinin temsilcilerinin bulunduğu bazı kişilerin, ’Kahrolsun İslam, kahrolsun şeriat" şeklinde sloganlar attıklarını ve halkı tahrik ederek hadise çıkarmaya çalıştıklarını aktaran Koçak, "Bunları organize eden de Doğu Silahçıoğlu idi. Bu şahısların kışkırtmaları ve provokasyon palanlarıyla uğraşmak zorunda kaldık" dedi.

Haberin Devamı

'HEYKELİ YAKTIRIP İHTİLAL YAPACAKLARDI'

Ali Nabi Koçak, 28 Şubat sürecinde usulsüz bir biçimde Sultanbeyli’ye kolay yakılıp suçun kendi üzerlerine atılması için fiberden Atatürk heykeli yapıldığını ve bu yakılma olayını da bir ihtilal sebebi sayacaklarını söyleyerek, "Atatürk heykelini yakmasınlar diye 15 gün boyunca 24 saat nöbet tutturdum. Bundan sonra fiber heykeli götürüp tunç olanı getirdiler" dedi.

"Yine Müslüm Gündüz olayında da Fadime Şahin’i özellikle Sultanbeyli’den seçtiler ve kullandılar" ifadesini kullanan Koçak, olaylarla ilgili haber ajanslarına konuştuğunu ve toparladığı bu haberleri dosyayla savcılığa sunmak istediğini bildirdi. Koçak, "Ben 28 Şubat’ın planlayıcısı ve uygulayıcısı tüm şüphelilerden şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum" diye konuştu.

AA