Yaşam 'İki bayram arası'na 10.10.10 darbesi

'İki bayram arası'na 10.10.10 darbesi

Paylaş
'İki bayram arası'na 10.10.10 darbesi

Bugün dünyaevine girmek için Türkiye genelinde başvuruda bulunan çiftlerin sayısı 23 bini buldu

Dünyada ve Türkiye'de 10.10.2010 tarihi için nikâh patlaması yaşanıyor. Bugün dünyaevine girmek için Türkiye genelinde başvuruda bulunan çiftlerin sayısı 23 bini buldu.

Aylar öncesinden yapılan müracaatlara cevap verebilmek için bazı nikâh dairelerinde memurlar bugün 07.30'da mesaiye başlayacak. Erken mesai yapacak olan memurlar, normalde günde 30 nikâh kıyarken bugün 70'ten fazla nikâha yetişmeye çalışacak. Diğer günlerde yarım saatte bir yapılan nikâhlar, 15 dakikada tamamlanacak.

Haberin Devamı

6 AY ÖNCESİNDEN TALEP

Zaman gazetesinden Tuğba Mezararkalı'nın haberine göre nikâh memurlarının yetişemediği yerde kendisinin devreye gireceğini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, vatandaşları mağdur etmeyeceklerini söyledi. Çelikbilek sırf nikâhını bugün kıydırabilmek için 6 ay öncesinden talepte bulunanların olduğuna dikkat çekti.

'İKİ BAYRAM ARASI' DİNLEMEDİLER

Bugün İstanbul'da bin 730 nikâh kıyılacağına işaret eden Wedding World Kuyumcukent AVM Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim de, "Çiftler aylar öncesinden bu tarih için sıraya girdi. Biz de nikâhlara yetişememekten korkuyoruz." dedi. 10.10.2010 tarihinde kıyılacak nikâhların ortalama 300 milyon TL civarında bir alışveriş sirkülâsyonu oluşturduğunu ifade eden Kemal Merim, "Türkiye'de sonbahar-kış aylarında pek evlilik istenmez. Ayrıca, 'iki bayram arası evlenilmez' diye bir inanış vardır. Bu yüzden geçmiş yıllarda bugündeki nikâh sayısı 300 civarındayken bu yıl bin 700'lere yükseldi." diye konuştu.

(Zaman)

Haberin Devamı