Ekonomi İki dev İzmir’e çıkarma yaptı

İki dev İzmir’e çıkarma yaptı

Paylaş
İki dev İzmir’e çıkarma yaptı

Emlak Konut GYO’nun, İzmir’in Alsancak ilçesindeki 47 dönümlük arazisi için Haziran’da açtığı arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesini yüzde 35 idare payı taahhüdü ile kazanan Teknik Yapı, Halk GYO ile güç birliğine gitti.

Emlak Konut GYO’nun, İzmir’in Alsancak ilçesindeki 47 dönümlük arazisi için Haziran’da açtığı arsa
karşılığı gelir paylaşım ihalesini yüzde 35 idare payı taahhüdü ile kazanan Teknik Yapı, Halk GYO ile güç birliğine gitti. Sektörün iki dev ismi, güçlerini birleştirdiği İzmir Alsancak projesinde, tüm gelir
ve giderler ile elde edilecek kar yarı yarıya paylaşılacak.

ANADOLU’YA AÇILIM

İhalenin şartlarına uygun olarak ticaret, konut ve turizm alanları ile karma özelliklere sahip olacak. projenin, tasarım çalışmalarının 6 ay içerisinde tamamlanması için çalışmalara başlanacak. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, “Anadolu’ya Emlak Konut GYO önderliğinde Denizli ile
başlayan açılım, bizleri Anadolu’da yeni proje arayışına soktu. Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarıldığında projenin İzmir’de olması ve büyüklüğü bizlerin ihaleye olan ilgisini doruk noktasına çıkarmıştı. İzmir çok mühim bir şehir çok daha güçlü girmek gerekiyordu.

6 AYDA TASARIM BİTECEK

Bunun için doğru, güçlü vizyonu olan bir ortak ile İzmir’de başlangıç yapmanın doğru olacağını düşündük” dedi. Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ise, “Proje tasarımımızı 6 ay içinde tamamlayıp inşaatına hızla başlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte projenin ayrıntılı detaylarını paylaşmayı sürdüreceğiz. Projemizde kültürel fonksiyonları barındıracak yapılar, park, otel, ibadet alanı, ofis ve konutlar yer alacak” diye konuştu.

Haberin Devamı