Gündem İki genç, öldü mü yaşıyor mu?

İki genç, öldü mü yaşıyor mu?

Paylaş
İki genç, öldü mü yaşıyor mu?

İki genç, öldü mü yaşıyor mu?

Elazığ’da, 4 Şubattan bu yana haber alınamayan ve içinde bulundukları tahmin edilen araç, Malatya’da bir uçuruma yuvarlanmış halde bulunan 20 yaşındaki Onur Üzel ve Rıdvan Tıraş’ın ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Haberin Devamı

Onur Üzel’un babası Zülküf Üzel, AA muhabirine, 4 Şubatta kaybolan oğlu ve arkadaşını, 19 Şubatta son telefon görüşmesini yaptıkları Malatya-Adıyaman arasındaki Reşadiye Geçidi mevkisinde, arkadaş ve akrabalarından oluşan 15 kişiyle aradıklarını anımsattı.

Aracı, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek beldesi yakınlarında trafik açısından tehlikeli olduğunu düşündükleri çeşitli bölgelerde aradıklarını anlatan Üzel, "Yolda bariyer olmayan yerlere dikkat ettik. Aşağı kısımlara baktık. Baktığımız ikinci noktada tünele 500 metre kala insanın kesinlikle göremeyeceği, yolun 20 metre aşağısında bir kayanın üzerine çıkıp yere yatarak ancak görülen, yoldan 150 metre aşağıdaki aracı, derenin içinde ters dönmüş olarak bulduk. Hemen jandarma bölge trafik ekiplerine haber verdik ve detaylı arama çalışmalarına başlandı" dedi.

Haberin Devamı

Zülküf Üzel, aracın bulunduğu yere inen görevlilerin herhangi bir kan veya insan izine rastlamadıklarını, aracın kontak anahtarının içinde bulunduğunu, ancak dereye iniş istikametinin 70’inci metresinde bagajda bulunan Onur Üzel’e ait spor malzemelerini bulduklarını belirtti.
Herhangi bir iz olmamasına rağmen su altı, su üstü ve karada arama çalışmaları yaptıklarını anlatan Üzel, 4.5 kilometrelik bir alanda 23 Şubat akşamına kadar yapılan çalışmalardan da bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

GÖRENLER OLMUŞ

Zülküf Üzel, arama çalışmalarının ardından özel bir televizyondaki bir programa çıktıklarını söyledi.
Program sırasında arayan ve Rıdvan ile daha önce tanışmış olduğunu belirten bir kişinin, Onur ve Rıdvan’ı aracın bulunmasının ardından Malatya il merkezindeki Kernek Parkı’nda gördüğünü dile getirdiğini ifade eden Üzel, bunun üzerine yakınlarının Malatya’ya giderek arama çalışmaları yaptığını, araştırma sonucunda parktaki büfeci ile çeşitli oto kiralama firmalarının sahiplerinin de çocukları gördüklerini söylediklerini aktardı.

Baba Üzel, şöyle konuştu:
"Araç bulunduktan sonra ceset bulamasak da biz öldüklerine inanıyorduk. ’Derede çamura saplandılar veya bir kayaya sıkıştılar’ diye düşünüyorduk. Ancak büfeci ve oto kiralamacılar yüzde yüz gördüklerinden eminler. Hayatlarından ümidi kesmişken şimdi biz de canlı olduklarına inanmaya başladık. O günden bu yana arama çalışmamız devam ediyor. Malatya’da yerel televizyonlara da çıktık. Yaşadıklarına dair ümidimiz sürüyor. Cesetleri bulunana kadar canlı olduklarına dair ümidimiz devam edecek."

Haberin Devamı

Üzel, çocukların kaybolmasının ardından tüm aile bireylerinin çok zor günler yaşadığını ifade etti.

Zülküf Üzel, oğluna seslenerek, "Oğlum, ne yapmış olursan ol, çekinme geri dön. Araba uçuruma düşmüş diye düşünme. Ben sana istersen aynı arabayı istersen başka araba alırım. Hiç problem değil. Annen iğneyle ayakta duruyor. Herkes çok üzgün. Dönmezsen birimiz bu acıdan, üzüntüden ölecek" şeklinde konuştu.

Üzel ayrıca, Malatya’da arama çalışmalarında kendilerine maddi manevi büyük destekte bulunan Doğanşehir Kaymakamı, Erkenek Belediye Başkanı, tüm emniyet ve jandarma personeli ile arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

OLAY

Onur Üzel ve Rıdvan Tıraş, son olarak 4 Şubat akşamı Tıraş’ın çalıştığı Elazığ Sanayi Sitesi’nde görülmüş, bu tarihten itibaren çocuklarından haber alamayan aileler güvenlik güçlerine başvurmuştu.
Üzel ile Tıraş’ın bulundukları tahmin edilen otomobil, bir akaryakıt istasyonunda güvenlik kameralarınca görüntülenmiş, araç, 19 Şubatta Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek beldesinde uçuruma yuvarlanmış olarak bulunmuştu.