Gündem 'İki gün ağlayıp unutacaksınız'

'İki gün ağlayıp unutacaksınız'

Paylaş
'İki gün ağlayıp unutacaksınız'

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde taşeron işçiyken, görevi olmadığı halde zorla lağım temizlettirilen Zafer Açıkgözlü (28) enfeksiyon kapıp 18 Ağustos'ta karaciğer yetmezliğinden ölmüştü. Zafer Açıkgözlü'nün ölmeden önce işçi arkadaşlarına yazdığı mektup ortaya çıktı

Zafer Açıkgözlü’nün iş arkadaşlarına yazdığı mektup özetle şöyle: “Yaşarsam, malulen emekli olacakmışım. Şimdi bunları düşünemiyorum bile, sonum ne olacak, yaşayacak mıyım bilmiyorum ki! Hastaneye açılan dava süreci devam ediyor. Hastane yetkilileri bizden daha yüksekler, daha üstünler; belki onlar kazanırlar. Ne karar çıkarsa saygı duyacağız, elden ne gelir ki?”

CANIMDAN OLDUM

“Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Hayatınıza hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. Benden önce her yıl iş kazalarında ölen 1500 işçi gibi. Soma’da ölen 301 maden işçisi gibi. Şimdi diyorum ki, ‘İş buldum, ekmek buldum’ diye sevinirken güvenlik önlemlerinin alınmamasından, gerekli eğitimin verilmemesinden, altyapı eksikliğinden canımdan oldum.”

EN BÜYÜK DİLEĞİM


“Yaşamak istiyorsanız, sevdiklerinizle mutlu bir hayat sürmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak istiyorsanız; çalıştığınız yerlerde işverenden var olan şartların, eğitimlerin tamamlanmasını isteyin. Çalışma Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere, tüm sorumluların yasalarca cezalandırılması en büyük dileğimdir. Ceza alsınlar ki tekrar aynı hatalar yaşanmasın. Güle güle...”