Prof. Dr. Derin Kösebay İki hafta kadar geciktirebilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

İki hafta kadar geciktirebilirsiniz

Adet kanaması önemli günlere denk gelen hanımlar panik yapıyor. Adeti geciktirmek için bazı ilaçlar var. Bunları kullanarak bu özel dönemi 2 hafta kadar erteleyebilirsiniz. Ama bu ilaçları doktorunuzu kontrolünde almanız gerektiğini unutmayın...

Adet kanaması geciktirilir mi?

Adet kanamasının geciktirmek için bazı ilaçlar olduğunu duydum. Acaba bunları kullanmanın bir sakıncası var mı? Bunlar hangi durumlarda kullanılabilir ve doktor tavsiyesi şart mıdır? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, bu tip ilaçlar var. Bunları kullanarak adet kanamasını bir iki hafta geciktirmek mümkün. Ama benim tavsiyem kesinlikle doktor tavsiyesi almadan kendi başınıza bu ilaçları kullanmamanız.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Hamile kalamaz mıyım?

24 yaşındayım. Bir yıl önce kürtaj oldum. Bu ilk hamileliğimdi. Daha sonra doğu kontrol hapı kullandım ve şimdi tekrar hamile kalmak istiyorum. İlacı bir ay önce bıraktım, hamile kalmadım. Acaba ben bir daha hamile kalamaz mıyım? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, gebeliğin oluşması aslında büyük tesadüflerin bir arada olması ile mümkün. Bir aylık süre her zaman bu iş için yeterli olmayabilir. Daha önce geçirdiğiniz kürtaj hikayesi de olmasa yine telaş etmek için bir ay çok çok kısa zaman. Sizin bence asıl merak ettiğiniz kürtajın gebe kalamanızda bir etkisinin olup olmadığı... Normal geçen bir kürtajda (yani bir komplikasyon olması halinde. Mesela bir enfeksiyon gibi...) yeni bir gebeliğin oluşumunu etkileyeceğini zannetmiyorum. Sevgiler.

İkinci çocuğu istiyorum ama...

Yaklaşık 7 aydır ikinci çocuğa gebe kalmayı deniyorum. Yumurtlama günlerimi denedim, olmadı. Bugün adetimin 4 günü hormon testi yaptırdım. Sonuçları size yazıyorum. Bana yorumlar mısınız? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, burada yumurtlama ile ilgili hormonlara bakılmış. Hipofiz hormonları yumurtalıktan çıkan hormonlar ve tiroid hormonlarının hepsi normal değerlerde. Okuyucumuza gebe kalabilmek için sadece bu hormonların normal olmasının yeterli olmayacağını hatırlatmak isterim. Doktorunuzla konuşun. Daha incelenmesi gereken başka noktalar da olabilir, sevgiler...

Haberin Devamı

İlacın yan etkileri mi?

28 yaşında, 4 yıllık evliyim. Çocuğum yok. Polikistik over rahatsızlığım var. Doktor tavsiyesiyle hormon ilacını kullanıyorum. 3 ay oldu, yüzümdeki cilt problemlerim arttı, ara kanama geçiriyorum. Bazen de ilişki esnasında kanama oluyor. Bunlar ilacın yan etkileri olabilir mi? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, polikistik over hastalarına yumurtalıkların fonksiyonlarını düzelten ve yumurtalıklarda kist yapma olasılığını azaltan ilaçlar veriliyor (Doğum kontrol hapları gibi). Bu hapların içinde düşük dozda estrojen ve progesteron hormonu var. Sizin kullandığınız ilaç da ise bu hormonların miktarı epey yüksek. Doktorunuzla konuşup şikayetlerinizi anlatın. Sanırım ilacı değiştirerek problemlerinizi çözecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder