Gündem İki kez kalbi durdu, hayata döndü

İki kez kalbi durdu, hayata döndü

Paylaş
İki kez kalbi durdu, hayata döndü

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde boğulmakta olan aam kurtarıldı. Sahilde 2 kez kalbi duran Rasim Çıbıkçı masajla hayata döndürüldü

Sakarya’dan günü birlik yakınlarıyla birlikte denize girmek için Kumcağız sahiline gelen Rasim Çıbıkçı denize girdi. Ancak daha çok Karadeniz'e özgü olan ‘Rip akıntısının' etkisiyle bir anda dalgaların sürüklediği Rasim Çıbıkçı'nın çırpınışlarını gören ve akıntıyı fark eden burada görevli AKUT Kocaeli ekibi hemen zodyak botla yardıma koştu.

Ekipler büyük hızla birkaç metre derine doğru inen Rasim Çıbıkçı'yı çekip yukarı çıkarırken sahile getirildiğinde de bir ara nabız alınamadı. Çağrılan 112 ambülansında görevli kardiyalog doktor hemen kalp masajı yaparak kalbi yeniden çalıştırdı.

Bu çalışmalar sırasında Rasim Çıbıkçı'nın yakınları çığlık çığlığa çırpınırlarken nabzı bir kez daha durdu. Sağlık ekibi yeniden kalp masajı uygulayarak çalıştırıp onu hayata döndürerek Kandıra Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Rasim Çıbıkçı'nın hayati tehlikeyi şimdilik atlattığı belirtilirken onun bu hayatla yaşam ile ölüm arasındaki bu amansız mücadeleyi AKUT Kocaeli ekibi üyelerinden biri kamerayla görüntüledi.

Ergün AYAZ-Orhan UZUN/Kocaeli (DHA)