Gündem İki kişi hariç herkes döndü

İki kişi hariç herkes döndü

Paylaş
İki kişi hariç herkes döndü

İsrail'in yardım filolarına müdahalesi sonucu yaralanan toplam 19 kişi, 3 ayrı uçakla Ankara'ya getirildi. 9 cenaze ve aktivistleri getirecek 3 uçak da İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi

İsrail'den dönüşler iki kişi dışında tamamlandı. İlk olarak, biri Türkiye diğeri İrlanda vatandaşı iki kişiyi taşıyan uçak Etimesgut Havaalanı'na iniş yaparken, saat 01.00 sularında da 17 yaralıyı taşıyan iki askeri uçak Ankara'ya geldi.

Haberin Devamı

Yaralıları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı. İlk gelen ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan iki yaralıdan birinin 40 yaşındaki Türkiye vatandaşı İmdat Avli olduğu, Avli'nin durumunun nispeten ağır olsa da hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Avli'nin göbek altında kurşun girişi olduğu ve dalağının alındığı bilgisi verildi. Bir diğer yaralı 41 yaşındaki İrlanda vatandaşı Almahti Alharati'nin, uçak havalanmak üzereyken 'beni bırada bırakmayın, götürün' şeklinde talepte bulunduğu ve bu nedenle uçağa alındığı kaydedildi. Alharati'nin de dipçik darbesi sonucu yaralandığı kaydedildi.

17 YARALI DAHA GELDİ

Saatler 01.00'e yaklaştığı anlarda, 17 yaralıyı taşıyan iki uçak daha Etimesgut'a indi. Uçakta bulunan yaralıların kimlikleri şöyle: Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdülhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç, Mustafa Beterhan, Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muyhettin Yıldırım, Erkan Bayfidan, Suat Coşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın.

Haberin Devamı

İKİ KİŞİ GELEMİYOR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, durumları yolculuğa elverişli olmayan iki yaralının İsrail’de bırakılacağını, şartlar oluştuğu gibi bu iki kişinin derhal Türkiye'ye getirileceğini söyledi. Bu kişilerden birinin isminin Ahmet Aydan Bekar olduğu, diğer kişinin ise kimlik bilgilerine ulaşılamadığı belirtildi.

AKTİVİSLER DE İSTANBUL'DA

Yardım filosunda bulunan 400'ün üzerinde aktivisti ve 9 cenazeyi taşıyan 3 THY uçağı Atatürk Havalimanı'na 02.30 civarında indi. Yolculular bir grup gösterici ve yakınları tarafından karşılandı. Bunun yanında Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da gönüllüleri karşıladı.