Gündem İki köylüye yıldırım çarptı

İki köylüye yıldırım çarptı

Paylaş
İki köylüye yıldırım çarptı

Erzurum'da hayvanlarını otlatırken yıldırım çarpması sonucu yanan Nejdat Aydoğan ile Yunus Karadağ, tedavi altına alındı

Merkez Aziziye İlçesinin Yarımca Mahallesi’nde oturan evli ve 1 çocuk babası Nejdat Aydoğan kendisine ait iki ineği yaylada otlatırken kayınbiraderi olan evli 2 çocuk babası Yunus Karadağ yanına geldi.

Bu sırada yağmur yağmaya başladı. Nejdat Aydoğan, yanındaki şemsiyeyi açarak Yunusla birlikte yağmurdan korunmaya çalıştı. Yunus Karadağ kendi cep telefonunu kapatırken, Nejdat’tan da telefonunu kapatmasını istedi.

Ancak Nejdat ’Böyle şeylere inanma’ dedi. Yunus Kara, ısrar edince Nejdat telefonunu kapatmak için cebinden çıkardığı sırada büyük bir patlama oldu.

Patlama ile birlikte Nejdat Aydoğan ile Yunus Karadağ baygınlık geçirdi. Bir süre sonra uyanan Yunus Karadağ, üzerindeki yanan elbiselerini söndürdükten sonra 2 metre uzağında duran ve kendisi gibi yanan Nejdat Aydoğan’ı söndürdü.

Karadağ, daha sonra kapalı olan cep telefonunu korku ile açıp yakınlarından yardım istedi. Nejdat Aydoğan ile Yunus Karadağ, kaldırıldıkları Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavi altına alındı.

"AYILDIĞIMDA YANIYORDUM"

Yaşadıklarına inanamadığını söyleyen Yunus Karadağ, cep telefonunu kapatmamakta ısrar eden Nejdat Aydoğan’a kızgın olduğunu belirtti. Yıldırımın çarpması ile birlikte baygınlık geçirdiklerini ve uyandıklarında yandıklarını söyleyen Yunus Karadağ, şöyle dedi:

"Ayıldığımda yanıyordum. Hemen üzerimi söndürdüm. Daha sonra az ileride baygın yatan Nejdat’ın yandığını gördüm. Gidip hemen onu da söndürdüm. Yürüyerek gidip yardım isteyemezdim.

Kapattığım cep telefonunu korku ile açıp yakınlarımı arayıp yardım istedim. Nejdat’ın elindeki şemsiye ya da cep telefonu bizim çarpılmamıza neden oldu."

Turgay İPEK/DHA