Spor "İki kupayı da alacağız"

"İki kupayı da alacağız"

Paylaş
"İki kupayı da alacağız"

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül,'hem Türkiye Kupası ve hem de lig şampiyonluğunu kazanacaklarını' söledi

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Gökhan Gönül, bu sezon Turkcell Süper Lig’de ilk şampiyonluğunu yaşamak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Gökhan, kulübün aylık resmi dergisinin mayıs sayısına yaptığı açıklamada, hem Türkiye Kupası ve hem de lig şampiyonluğunu kazanacaklarını kaydederek, "Tabii ki iki kupayı da alacağız" dedi.

Turkcell Süper Lig’de henüz şampiyonluk yaşamadığını belirten Gökhan Gönül "3. Lig’de, 2. Lig B ve 2. Lig A’da şampiyonluklar yaşadım. Bir tek Süper Lig’de yaşamadım, inşallah onu da bu sene yaşamak istiyorum" diye konuştu.

Gökhan Gönül, futbol yaşantısında birkaç tane dönüm noktası olduğunu, bu dönüm noktalarında teknik direktörleri olan Metin Diyadin, Zico ve Fatih Terim’e çok teşekkür ettiğini ifade etti.

"ANDRE SANTOS’UN SOL BEKTE OYNAMASI DAHA ÇOK VERİM SAĞLIYOR"

Gökhan Gönül, ligin ilk yarısında sol açık oynayan Andre Santos’un, Roberto Carlos’un takımdan ayrılmasının ardından sol bekte oynamasının hem Brezilyalı futbolcu, hem de takım için daha iyi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Futbolcunun en verimli olduğu mevkide oynamasının en iyisi olduğunu dile getiren Gökhan, "Örneğin şu anda Andre Santos’un sol bekte oynaması, onun için de takım için de daha çok verim sağlıyor.

Ben orta sahada ve stoper mevkisinde oynadım, ancak benim için de en iyi mevki sağ bek" şeklinde konuştu.

Gökhan Gönül, performansının düştüğü şeklindeki eleştirilere katılmadığını da vurgulayarak, "Yıllar geçtikçe rakipleriniz sizin oyun stilinizi anlıyorlar ve buna karşı önlem almaya başlıyorlar.

Bu da sizin performansınızın düşmesine değil de saha içerisinde yapabileceklerinizin sınırlandırılmasına neden oluyor" dedi.

"HİDDİNK’İN BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Milli futbolcu, (A) Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink’in başarılı olacağına inandığını söyledi.

"Hiddink’in başarılı olacağını düşünüyorum" diyen Gökhan, "Ancak Hiddink’in başarılı olabilmesi için de sahaya çıkan 11’in de milli maç bilincinde olması gerekiyor. Herkes elinden geleni yaparsa teknik adam da başarılı olur" diye konuştu.

Turkcell Süper Lig’in kalitesinin çok yükseldiğini, artık kolay maçın olmadığını anlatan Gökhan Gönül, şunları kaydetti:

"Herkes neredeyse birbirine denk. Büyükler elbette ki yaptıkları transferler ve bütçeleriyle bir adım önde ancak çoğu maçın sonucu önceden öngörülebilir şekilde değil.

Haberin Devamı

Futbol bir anlamda da hatalardan oluşan bir oyun. Birinin bir boşluğunu yakalayacaksınız ki gol olacak. Ben insanların futbol için bu kadar mükemmeliyetçi olmasını ve eleştiriler yapmasını anlamıyorum."