Gündem İki mühendisi nehir yuttu

İki mühendisi nehir yuttu

Paylaş
İki mühendisi nehir yuttu

Artvin'de baraj inşaatında çalışan iki mühendis kayboldu. Mühendislerin şantiyeye giderken kullandığı kamyonet dün akşam saatlerinde Çoruh Nehri'nde bulundu

Yusufeli’ne 30 kilometre uzaklıktaki Artvin Barajı inşaatında çalışan mühendisler 28 yaşındaki Orhan Kemal Ulusoy ve 32 yaşındaki Hüseyin Dervişoğlu, Cuma gecesi kamyonetle şantiyeye gitmek üzere yola çıktı. Kendilerinden haber alınamayan mühendislere gece yarısından sonra cep telefonu ile de ulaşılamayınca arama çalışması başlatıldı.

KAMYONET NEHİRDEN ÇIKARILAMADI

Mühendislerin kamyoneti, dün öğle saatlerinde Artvin – Yusufeli karayolunun 63’üncü kilometresindeki Narlık mevkiinde Çoruh Nehri’nde görüldü. Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, kar sularının erimesi nedeniyle debisi çok yükselen Çoruh’ta küçük bir kısmı görülen kamyonete vinçle güçlükle ulaştı ancak araç çıkartılamadı. Dün akşam saat 20.00’ye kadar sürdürülen kurtarma çalışmaları bu sabah yeniden başladı. Ancak kamyonet, nehrin debisinin daha da yükselmesi sonucu tamamen sulara gömüldü.

Sürüklenmemesi için halatlar yardımıyla bağlanmaya çalışılan kamyonetin içinde ceset olup olmadığı henüz tespit edilemedi. Çalışmalar nehir sularının izin verdiği ölçüde sürdürülmeye çalışılıyor. Kamyonetin bulunduğu yerde Çoruh Nehri’nin genişliğinin 30 metreye ulaşmasının da çalışmaları güçleştirdiği vurgulandı.