Tamer Heper İki sene sonra düşünürüz
HABERİ PAYLAŞ

İki sene sonra düşünürüz

Haberin Devamı

Bir AVM’de kiracıyım. Sözleşmem beş yıllık. Beş yılın dolmasına iki yıl iki ay var ama AVM satıldı. Yeni şirket bizimle sözleşme yapar mı? Buna mecbur mu? Haklarımız nedir? ● M. I.

Genel kural şu: Kiracının bulunduğu gayrimenkulün el değiştirmesi halinde yeni malikle yeni bir kira sözleşmesi yapma mecburiyeti yok. Eski kira sözleşmesi aynen devam eder. Yani sizin iki yıl iki ay süreniz daha var. Üstelik yeni malik demek tüm kiracıların hemen çıkması veya yeni malikin istediği kirayı ödemesi anlamına gelmiyor. Sizin kira sözleşmenizde yazılı hususlar halen geçerlidir.

Hatta iki yıl iki ay dolduğunda sizin tahliyeniz için yasal nedenler oluşmadığı takdirde bile sizin kira sözleşmeniz kendiliğinden bir yıl müddetle uzayacak. Sözleşme süreniz dolana kadar da kira olarak yine eski malikle yaptığınız sözleşmedeki hükümler geçerli. Bir kira ilişkisi sürerken eski malik olsun yeni malik olsun öyle sık sık tekrarlanan sözleşmeler yapılmaz. Şayet taraflar karşılıklı yeni sözleşme yapma ihtiyacı duyarlarsa o başka. Sözleşme tarihi dolduysa yeni dönem için yeni sözleşme yapmaya mecbur değilsiniz. Gayrimenkulün el değiştirmesi halinde de durum aynı. Sizin sözleşmeniz devam ediyor, kira ilişkiniz sürüyor, sözleşmenizde yazılı şartlara uymaya devam edeceksiniz. İki sene iki ay sonra muhtemeldir ki bir kira artışı talebi olacaktır. Onu da o zaman düşünürüz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder