Dünya İki tane 'sağ ayağı' var

İki tane 'sağ ayağı' var

Paylaş
İki tane 'sağ ayağı' var

Çinli doktorlar son derece enteresan bir ameliyat gerçekleştirdi. Zhengzhou kentinde bir kaza sonucu sol ayağını kaybeden Ma isimli adamın kopan ayağı mikro cerrahi operasyonuyla sağ bacağına dikildi

Sol ayağın canlı kalmasını sağlayacak olan bu operasyon eğer başarılı olursa dokular kendini tamir ettikten sonra tekrar sol bacağa nakledilecek. Sağ bacaktaki damar ve arterlerin kullanıldığı ameliyat çok küçük damarların bağlanmasıyla gerçekleştiriliyor. Sıradışı bu operasyon başarılı olursa bu tür travmaların tamirinde gelecekte de kullanılabilir.

Haberin Devamı

Operasyonu gerçekleştiren Çinli doktor hastanın ayağının bir iş makinesi yüzünden koptuğunu bu yüzden tekrar yürüyebilmesi için birkaç operasyon geçirmesi gerektiğini belirtti. Mikroskopik teknoloji kullandığını belirten uzman, kemiğin tekrar kaynayacak seviyeye gelebilmesi, yüzeydeki dokuların iyileşmesi ve bu süreçte sol ayağın dokularının canlı kalabilmesi amacıyla bu operasyonu yaptıklarını belirtti. Sol ayak tekrar yerine geri takılana kadar hastanın iki tane sağ ayağı olacak.