Dr. Haydar Dümen İki tarafı da mutsuz eder
HABERİ PAYLAŞ

İki tarafı da mutsuz eder

Haberin Devamı

Ergenlikle birlikte mastürbasyon alışan erkek ondan kurtulamıyor. Bazen evlense ve eşini sevse de bu alışkanlık yakasını bırakmıyor, erken boşalmaya da kapı açıyor, kadın mutsuz oluyor, yatak odasında sorunlar çıkıyor...

BÖYLE SORU YOK!

Çok mastürbasyon yapıyorum

20 yaşındayım, çok mastürbasyon yapıyorum. Ama cinsel ilişkiye merakım yok. Birkaç gün önce bir kadınla ilişkiye girecektim ama vazgeçip yine mastürbasyon yaptım. Sorunum çok mu büyük?

CEVAP

Değerli okurum, sorunun büyük olmadığı gibi tehlikeli bir mesajı da yok. Zaman içinde bu duygular uyanır, güvenli bir ortam oluşursa, sen de acele etmezsen en önemlisi ilk olumsuzluklara da önem vermezsen her şey saat gibi tıkır tıkır işler. Yaşın gereği bu konuya yeni yeni ısınıyorsun.

Deneyimlerinde de kuzuya yaklaşan kurt gibi değil, kafesteki bir tavşanı okşar gibi davranırsan cinselliğe sağlam adım atacağını sana müjdeliyorum. Yavaş ve sıcak dokunmalar, mırıl mırıl asla sahte olmayan beğeni ve övgülerle karşılıklı bir alışveriş yaparsan...

Daha yazayım mı bilemedim. Sen sen ol yeter!

Nişanlıma istek duymuyorum

26 yaşında kızım. 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlımı seviyorum ama onunla cinsel ilişkiye girmek için istek duymuyorum. Kavgalarımız hep bu yüzden çıkıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu sorunun karmaşık bir duruma benziyor. Örneğin; bir başkasına cinsel istek duyuyor, “Eğer bu olsaydı zevk alırdım” diyor musun? Cinsel potansiyelin yüksek mi? Bu potansiyelini hayallerin tetikliyor, havalara girerek kendini tatmin ediyor musun?

Nişanlından elektrik alıyor musun gibi sorular aklıma geliyor. Nişanlını her yönden beğeniyor, psikolojisini ve özverilerini görüyor, hissediyor ve sıcak yorumluyorsan evlilikte cinselliğe bir zar atmış olursun.

Ama benim yorumum bu sorun evlendikten sonra çözülür. Ne var ki ilk günler ve aylar sana uzun gelmesin, duygular ortak ateşinizde pişsin.

İstek artırıcı haplardan alsam mı?

32 yaşında, 3 aylık evli kadınım. Çok isteksizim, kocam ilk ay normal karşıladı ama şimdilerde sıkıntı oluyor. Acaba erkeklerin kullandığı şu istek artırıcı haplardan alsam faydası olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, hiç merak etme, çok yenisiniz. Bu kimliğe zamanla alışacaksın. Belki cinsel aktiviteni hiç deneyip kullanmadın. Şimdi geçiş dönemi yaşıyorsun. Ya da yapı olarak ülkemizde yüzde 40 oranında gördüğümüz orgazm güçlüğü çekiyorsun. Erkeğin aceleci, bencil ve seni hazırlamadan, iştahını da açmadan masaya oturuyorsa sorun olur.

Her şey tamam olsa da çatal, kaşığı kullanamıyorsa sen “Neden böyle oluyor?” diye kendini zorlama. Hayal dünyanı ya da olabilecek fantezilerini kullan. Ön sevişmede süre fazla uzamasın ama kimse de hazırlıksız yatağa uzanmasın. Birkaç ay da biz size geçiş dönemi şansı tanıyalım. Yine de olmazsa bir uzmanın kapısına yollayalım.

Büyütmek istiyorum

23 yaşındayım, penisim 15 santim. Biraz daha büyütmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisin tıbba göre normal boyutlarda. Normal olanı büyütmenin de gereği ve anlamı yok.

İlk gece ne yapayım?

25 yaşındayım, erken boşalıyoru. Yaza düğünüm var. İlk geceyi sorunsuz geçirmek istiyorum. Ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sözle, uzaktan kumandayla olmaz, biliyorsun. Kendi bildiğin yöntemleri dene. Ereksiyon sorunu yaşarım korkun varsa, bu konuda bilinen ilaçtan eczanelerde reçetesiz satıldığından alabilirsin. Ama işin çözümü: Sen uzmana yani hekime gidip birebir konuşmalısın.

Sertleşme ya da erken boşalmaya neden olur mu?

18 yaşındayım, günde 1 defa mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyon yapmam ileride erken boşalma veya sertleşme gibi sorunlara neden olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, her gencin yaptığını yapıyorsun. 6 ay içinde mastürbasyonu haftada 2-3’e indir. Türkiye’de gençler cinsel yaşamlarını 10 yıl süreyle mastürbasyonla geçiriyor. Bu da hep bir oldu bitti içinde banyoda, tuvalette 2 dakikada oluyor. Ruh ve beden ona koşullanıyor ve erken boşalmanın temelleri atılıyor. Erkekliği, cinsel gücü bozmamakla birlikte beyin mastürbasyona, onun kolaylığına şartlandığından bazı erkeklere mastürbasyon gül gibi karısından daha çok zevk verir duruma geliyor.

Her sabah boşalıyorum

17 yaşındayım. Bir haftadan uzun süredir her gün boşalmış olarak uyanıyorum. Bir uzmana başvurmam gerekiyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, gerekmez. Bırak organ ve sistem kendi bildiğini okusun.

Kız istiyor, ben kaçıyorum

17 yaşındayım, kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ama ben kaçıyorum. Ben kaçtıkça üstüme geliyor. Ben küçüğüz diye düşünüyorum. Ama kız arkadaşıma bunu anlatamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kaç oğlum kaç. Kız söz dinlemiyorsa ona sözünü dinlet. “Böyle devam edersen ilişkimi keseceğim” diye korkut. Çünkü senin hayatınla oynuyor. Unutma, önünüzde 80 yıl var. Şimdi döşeyeceğiniz kaldırım taşları kaygan olursa hem bacağınız kırılır hem de yol bitmez.

Hiç orgazm olamıyorum

26 yaşında, 1.5 yıllık evli kadınım. Cinsel ilişkiye girdiğimizde rahatlayamıyorum. Bu süre içinde en fazla 3 ya da 4 kez orgazm oldum. Eşim bana dokunduğunda bazen rahatsız bile oluyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, tıbbın bu yolları şimdilik kapalı. Ama umutsuz da değil. Evliliğinizin sürmesinden yanayım. Birlikte bir uzmana giderek pratik çözümleri alsanız iyi olur.

Zarım patladı

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Kızlık zarım patladı. Adet kanamasından daha değişik bir kanama oluyor ve sürekli geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kanama oldu ve zar kendi kendine onardı. Yırtıldı ama yara izi kalmadı. Genel kanın da o kanla hiçbir ilgisi yok. Normal adetini görüyorsun. Bana göre rengine de karışma. Bakalım zaman ne gösterecek? Bu konuyu evlenirken düşünmen gerekirse o zaman çaresine bakılır.

Yaş geçtikçe korku büyüyor

28 yaşındayım. Bugüne kadar çok sevgilim oldu ama hiçbiriyle ilişkiye girmedim. Yaşım geçtikçe bu korku daha da büyüyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz geç kaldın ve büyük ölçüde mastürbasyona alıştın. Kendi tutukluğunu aşman gerekiyor. Karşı cinsle ilişkilerinde cinsel ön yargıları başından atar, doğal olmayı öğrenirsen hem onlara alışacaksın hem de günün birinde uygun biriyle arkadaş olacaksın. Hele bir arkadaş ol bakalım. Gerisini düşünelim.

Daha öpüşürken boşalıyorum

19 yaşındayım, sevgilimle ilişkiye girmeye kalktığımda hemen ereksiyon oluyorum ve boşalıyorum. Bazen öpüşürken bile boşalıyorum. Acaba erken boşalmam mı var yoksa sebebi başka bir şey mi?

CEVAP

Değerli okurum, doktora gitmen gerekiyor. Heyecandan böyle oluyor. Yarınının ne olacağı belli olmayan bir ilişkide de size ortak olmam. Sakin olun, birleşmeyi erteleyin. Hızlı adımlarla değil, bu yolda biraz tökezleyin. Bunlar sizin lehinizde gelişecek.

Sevgilim hamile kalır mı?

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olurken ben onun vajinasının üzerine boşaldım. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, bir ihtimal kalmaz gözüküyor. Ama bu yaramaz, söz dinlemez spermlerin de ne yapacağını bilmiyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendini beğenmiyorsan seni seven birine sor. En az 10 tane olumlu özelliğini sayacaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder