Türkiye (Son Dakika) İki yıldır yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor

İki yıldır yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor

Paylaş
İki yıldır yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor

49 yaşındaki Halil İbrahim Yavuz, ameliyat için gittiği hastanede öldüğünü duyunca şok geçirdi. Henüz bu şoku üstünden atamayan Yavuz, engelli maaşı kesilince ikinci bir şok daha yaşadı. Ne yapacağını bilemeyen Yavuz, şimdi durumu düzeltmeye çalışıyor

Pamukkale’nin Topraklık Mahallesi'nde yaşayan 49 yaşındaki Halil İbrahim Yavuz, Nazilli Devlet Hastanesi'ne safra kesesinden ameliyat olmak için gittiğinde öldüğünü öğrendi.

Şok geçirip ne olduğunu anlamaya çalışan Halil İbrahim Yavuz, o gün bu gündür ellerindeki belgelerle yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor. Neye uğradığını anlamayan adama ikinci bir şok ise engelli maaşı kesilince geldi.

KÖYÜNDE ÖLÜM TUTANAĞI TUTULDU


Gerçekte 1968 doğumlu olan Halil İbrahim Yavuz, ancak bir belgeye göre 1908 doğumlu ve 1995 yılında öldüğü belirtiliyor.
Bir başka belgeye göre de 1936 doğumlu ancak hala yaşadığı bildiriliyor.
Hatta yıllar önce Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Çambeyli köyünden ayrılan Halil İbrahim Yavuz’un öldüğüne ilişkin köyün muhtarı ve imamı tarafından tutanak tutulduğu ortayı çıktı.


HASTANEDE ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİ


Halil İbrahim Yavuz, bu olayı ilk defa 2015 yılında Nazilli Devlet Hastanesi'ne gittiğinde fark etti. Safra kesesi ameliyatı için Nazilli Devlet Hastanesi’ne giden Halil İbrahim Yavuz, o günden sonra yaşadığını kanıtlamak için uğraş veriyor. Her hastaneye gittiğinde, “Senin sağlığın kapalı” sözü ile karşı karşıya kalıyor. Ne yapacağını bilmediğini söyleyen adam, “Yani resmi olarak ölü olduğunu söyleyerek ameliyat yapmadılar” dedi.

Üç ayda bir aldığı engelli maaşı kesilen adam, durumu SGK’ya sorunca öldüğüne dair aynı yanıtı aldı. Tamamen çaresiz kalan Yavuz, durumu düzeltmek için yasal mücadele başlattı.
Hiçbir geliri olmayan Yavuz, genel sağlık sigortasından faydalanmak için başvuruda bulundu. Burada Yavuz’a, “Senin üzerine çok sayıda gayrimenkul var. Ayrıca sen ölüsün,bu kartı alamazsın” denildi.

Haberin Devamı