Tuğçe Özcan 'İkimizin yerine' 3 günde 330 bin izleyici ile son 10 yılın en iyi açılış yapan aşk filmi oldu
HABERİ PAYLAŞ

'İkimizin yerine' 3 günde 330 bin izleyici ile son 10 yılın en iyi açılış yapan aşk filmi oldu

Haberin Devamı

Benim için standart bir Çarşamba akşamı. Çarşamba akşamları iş çıkışı mutlaka film izlemeye giderim. Bu benim stres atmak ve kendimi şarj etmek için yaptığım etkinliklerden biri. Sinema salonunun karanlığı, beni mutlu eder. Eşlikçilerim sürekli değişir, ama rutinim değişmez. Yalnız olduğum Çarşambalar’da da tek başıma film izlemekten çok keyif alırım.

Bu Çarşamba’nın seçimi uzun zamandır beklediğim Nejat İşler ve Serenay Sarıkaya’nın “İkimizin Yerine” filmi oldu. Çoğunlukla akşam saatlerinde gittiğim salonların ancak dörtte biri kadarı dolu olur. Ancak “ikimizin Yerine” de saat 21.00 seansında salon tamamen dolmuştu. Bir sinema salonunu tamamen dolu şekilde görmeyeli uzun zaman oldu desem yalan olmaz.

Türk Filmi İzleyicisi Bir Başkadır

Sinemayı sinemada izlemeyi seven biri olarak, Türk filmlerine ayrı bir bağlılığım vardır.
Mesela bir Nuri Bilge Ceylan filminden çıkınca dayak yemiş gibi olurum. Filmin üstüne uzun uzundaha kavrayamadığım derinlikleri üzerine düşünmeye çalışırım. Yavuz Turgul filmleri bana göre popcorn yenecek filmler değildir. Hiçbir saniyesinde dikkatimi dağıtmadan hikayenin içinde kalmak, karanlık salonda kendi dünyandan kopup filmin içinde yaşamak bambaşkadır. Çağan Irmak filmlerinden sonra midene inen yumruk ya da boğazında oluşan düğüm filmin adını her duyduğunda yeniden hatırlatır kendini. Film biter, ama zihinlerde bıraktığı o derin his kaybolmaz. Yeni nesil yönetmenlerden de Can Kılcıoğlu’nun film ve belgesellerinde alışmışın dışındaki o farklı ele alış tarzını ve olayları farklı bir perspektiften ele alışını çok keyifli bulurum.

Sağ gösterip, sol vurmak

“İkimizin Yerine” de fragman izleyici için konu hakkında yeterince fikir verse de; film finalinde izleyiciyi hiç beklemediği bir yerden vuruyor. Nejat İşler Cool Ülkesinin Kralı, Serenay Sarıkaya’da beyazperdenin yükselen yıldızı olunca seyre layık bir ikili ortaya çıkıyor. İkilinin performansı kadar güzel olan bir başka şey ise salonun filmin gidişatına verdiği tepkilerdi. Türk izleyicisinin dozu kaçmadıkça bu sesli tepkilerini seviyorum. Çoğu zaman salonda tek başına film izliyormuş gibi davranıyoruz.

3 Günde 330 bin İzleyici

Ben film seçerken asla forumlardaki yorumları baz almam. Hatta bazen forumlarda çok beğenilen bir filmden hiç tat almamışlığım, ya da yerden yere vurulmuş bir filmi son derece haz dolu şekilde izlemişliğim de vardır. Beğeniler kişiseldir, kimsenin fikrini kendi fikrim gibi sahiplenmem. Bu yüzden film seçerken, fragman ve oyuncu kadrosu benim kararımı etkiler. Ama gelin gör ki eşlikçiler benim gibi değil. Çoğu kez arkadaşlarımı bir film için ikna ederken “ama forumlardaki yorumlarda çok beğenilmemiş” cümlesi ile kalıplaşmış klişeleri bozmaya çalışıyorum. “İkimizin Yerine” beni önce Nejat İşler ile kazandı, sonra fragmanıyla garantiledi, sürpriz finaliyle de naçizane bir sinema seyircisinden beğeni kazandı. Üstelik İkimizin Yerine, 3 günde 330 bin kişiye ulaşarak, son 10 yılın en iyi açılış yapan aşk filmi oldu.





Sıradaki haber yükleniyor...
holder