Yaşar Özay İkinci döneme planlı başlayın
HABERİ PAYLAŞ

İkinci döneme planlı başlayın

Haberin Devamı

Uzmanlar YGS, LYS ve ikinci TEOG sınavının yapılacağı ikinci dönemin verimli geçirilmesi için öğrencilerin neler yapması gerektiğini belirledi.

Milyonlarca öğrenci için ikinci yarıyıl aynı zamanda sınav dönemi demek. Özellikle 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencilerini TEOG, YGS ve LYS gibi hayatlarının en önemli sınavları bekliyor. Uzmanlar her şeye rağmen ilk yarıyılı yeterince verimli geçiremeyen öğrenciler için ikinci yarıyılın nasıl daha verimli geçirilebileceğine ilişkin tavsiyelerde bulundu.

EKSİK TAMAMLAMA


Uzmanlara göre öğrencilerin ikinci dönemde özellikle birinci dönem konularının da üstünden geçmesi gerekiyor. Hatta birinci döneme ait konularda eksiklikler varsa öğrencilerin öncelikli hedefi bu eksiklikleri tamamlamak olmalı. Öğrenciler sık sık konu tekrarı yapmalı ve farklı kaynaklardan soru çözmeli. Takıldıkları konularla ilgili geçmiş yılların bilgileri de gözden geçirilmeli.

SINAVDAYMIŞ GİBİ TEOG


sınavında öğrencilerin zaman ile ilgili herhangi bir sıkıntısı olmadığını belirten uzmanlar YGS ve LYS’de ise öğrencilerin hep zaman problemi yaşadıklarını vurguluyor. Uzmanlara göre öğrenciler özellikle sınavlar yaklaşırken üç günde bir sınav denemesi çözmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder