Ekonomi İkinci el otoya 'garanti'

İkinci el otoya 'garanti'

Paylaş
İkinci el otoya 'garanti'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el otomobillere yönelik bir garanti mekanizması kurulacağını söyledi

Bülent Tüfenkci, ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan veya aracılık eden işletmelere, taşıtın motor ve şanzıman gibi parçalarına satış tarihinden itibaren belli bir süre veya kilometre için geçerli olacak şekilde garanti verme yükümlülüğü getireceklerini söyledi.

ÖNÜNE GELEN SATAMAYACAK

Tüfenkci şunları söyledi: “Aracını galeriden veya bu işle uğraşan bir işyerinden aldığında, 5 veya 500 kilometre gittiğinde ya da 5 gün sonra arıza vermemesi gerekir. Kilometre sınırını tam netleştirmedik ama ikinci el ticaret yapanları zorda bırakacak bir kilometre garantisi değil makul bir süre olacak. Ayrıca ikinci el taşıt ticaretiyle uğraşacak esnaf ve sanatkarlara, her bir işletmesi için yetki belgesi alma şartı getirilecek.

40 BİN ARAÇ SAHİBİNE MÜJDE

Bülent Tüfenkci, mevzuata göre ikinci el sayıldığı için el konulan ya da takibe alınan 40 bin ithal aracın sahiplerini kurtaran düzenleme hakkında bilgiler verdi.

Bülent Tüfenkci şöyle dedi: “Araç sahibi Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) yüzde 25’ini 6 ay içerisinde ödediği anda el koyma kararı kalkacak. Gümrükte bekletilen araçlar çürümekten kurtulacak, tekrar alım satıma konu olabilecek.”

AA

Haberin Devamı