Ekonomi İkinci elde noter indirimi

İkinci elde noter indirimi

Paylaş
İkinci elde noter indirimi

İkinci el araç satışında noterler tam yetkili oluyor. Alım satımda aracın değerine göre alınan 200 ile 400 liralık harç ve Damga Vergisi sıfırlanıyor

DEVRE DIŞI KALACAKLARDI

Haberin Devamı

Noterler, ikinci el oto alım satımında devre dışı kalacakken tam yetkili oluyor. Meclis Plan Bütçe Komisyonu 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan ve noterlerin araç alım satımında devre dışı kalmasını öngören yasanın ertelenmesi için verilen kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Ancak yapılan itirazlar sonunda Ak Partili iki vekilin verdiği yeni yasa teklifiyle noterlerin alım satımdan çekilmesi bir yana, bu konuda ‘tek yetkili’ olması gündeme geldi.

TAM YETKİLİ OLUYORLAR

Yasa teklifine göre ikinci el araç alım satımında noterler tam yetkili oluyor. Otomobilin değerine göre alınan 200 ile 400 liralık harç, Damga Vergisi ve kıymetli evrak masrafı sıfırlanıyor. Bunun yerine tescil belgesi için 105 lira, noter masrafı olarak da 20 lira ödemek yeterli olacak. Noterler alım satım işleminin tamamını üstlenecek. Böylece vatandaş hem notere hem Maliye’ye hem de Emniyet’e gitmekten, uzun kuyruklar beklemekten kurtulacak.

Haberin Devamı