Ekonomi İkinci ele kurumsal kimlik

İkinci ele kurumsal kimlik

Paylaş
İkinci ele kurumsal kimlik

Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi Başkanı Yüksel Mermer, mahalle arasındaki ikinci el oto galerilerini kaldırıp belli bir yerde toplamaya çalıştıklarını söyledi

Bir noktada toplansın

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi Başkanı Yüksel Mermer, ikinci el otomobil satışlarının daha kurumsal bir kimlikte yapılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Mermer, “Mahalle aralarındaki ikinci el oto galerilerinin kaldırılıp, belli bir yerde toplanması, bir hüviyete kavuşması ve devlete de bir katkı sağlaması için çalışıyoruz” dedi.

İş tarifi yapılsın

TOBB Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi başkanlığına ikinci dönem seçilen Yüksel Mermer, Otomotiv Ticaret Meclisi’nde sektörle ilgili çözüm bekleyen hangi sorun varsa ele aldıklarını ve ilgili makamlara gönderdiklerini belirterek, “Mecliste tartıştığımız konulardan biri de ikinci el otomotiv satışları. İkinci el ticareti yapanlar bu işin bir tarifinin belirlenmesini istiyor” dedi.

Haberin Devamı

Galericiler de istiyor

İkinci el otomotiv ticaretinde bu işin yapılanmasının oluşması gerektiğini vurgulayan Mermer şöyle konuştu: “İkinci el otomobil satışı için caddeler işgal ediliyor. Bunları bir çatı altına toplamak lazım. Bu oto galerilerinin bir yerde toplanması ve bunların belli bir disipline alınması ikinci el otomobil alan kişileri de rahatlatacak. Otomobil galericileri otomobil pazarlarının otomobil merkezlerine taşınmasını istiyor.”