Ekonomi İkinci et ihalesi 20 Mayıs'ta

İkinci et ihalesi 20 Mayıs'ta

Paylaş
İkinci et ihalesi 20 Mayıs'ta

Et Balık Kurumu'nun, 'Rekabet koşulları oluşmadı' diyerek iptal ettiği ithal et ihalesi yenileniyor

10 gün şartı kaçırdı

Son dönemde tırmanışa geçen et fiyatlarını frenlemek için hükümet ithalat kararı almış, Et Balık Kurumu da ilk ihaleyi geçen hafta yapmıştı.

İthalatın 10 günde yapılacak olması koşulu nedeniyle, şartname alan 10 firmadan yedisi ihaleye girmemişti.

4 bin ton et almak üzere yapılan ihaleyi, 500 ton et için teklif veren Alman Hacılar Helal Et firması, 1 milyon 299 bin euro’luk teklifle kazanmıştı.

Rekabet oluşmadı iptali

Ancak Et Balık Kurumu (EBK), rekabet şartları oluşmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etmişti. EBK dün, 20 Mayıs’ta yeniden ihale düzenleyeceğini açıkladı.

EBK, ihale ile ilk etapta 8 bin ton canlı sığır alacak. İhale, Amerika (Teksas, Alabama, Washington hariç), Brezilya (Parana hariç), Uruguay, Arjantin, İzlanda, Norveç, Estonya, Litvanya, Letonya ve Macaristan bölgelerine açık olacak.

Teslim süresi uzatıldı

Angus, Hereford, Simmenal, Charolais, Limousin ve Brown Swiss ırkından belirlenecek sığırların yaşlarının 14 ay ile 24 ay arasında olması, ağırlıklarının ise 450 ile 700 kilo arasında bulunması şartı aranacak.

İhale ile İstanbul’a 2 bin ton, Ankara’ya 1500 ton, Sakarya’ya 2500 ton ve Adana’ya 2 bin ton canlı sığır alımı yapılacak. İlk ihalede 10 gün olan teslim süresi 30-50 güne çıkarıldı.

2

Haberin Devamı