Gündem İkinci faciayı tesadüf önledi!

İkinci faciayı tesadüf önledi!

Paylaş
İkinci faciayı tesadüf önledi!

Bodrum'da Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri fiber teknenin batması sonucu 5 kişinin öldüğü, 8 kişinin ise sağ olarak kurtarıldı. Kaybolan 3 mülteciyi arayan Sahil Güvenlik ekipleri bindikleri lastik bot su alan 46 kişilik bir başka kaçak göçmen grubunu fark ederek kurtardı

Bodrum’da devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Botu, bugün saat 00.05’te, Karaada yakınlarında denizde bitkin halde bulduğu Suriyeli bir mülteciyi kurtardı.

Mültecinin ifadesinden yasadışı yollardan Bodrum’a 5 mil mesafedeki Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmeye çalışırken bindikleri küçük fiber teknenin birkaç dakika önce su alıp, battığı öğrenildi.

Teknede Suriye ve Irak uyruklu toplam 15 mültecilerin daha bulunduğunun belirlenmesi üzerine bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Gece boyunca Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 5 bot, Arama Kurtarma Gemisi TCSG Umut ve 1 helikopter ile bölgede arama yapıldı. 1’i kadın 7 mülteci daha sağ kurtarıldı. 5 Suriyeli’nin ise cesedine ulaşıldı.

İKİNCİ FACİADAN DÖNÜLDÜ

Kayıp olan 3 mütleciyi arama çalışmaları sürdürülürken, saat 06.05’te Sahil Güvenlik ekipleri, Karaada önlerinde 7 metrelik lastik botta başka bir mülteci grubuna rastlandı. Batan fiber teknedeki kaçaklarla birlikte denize açıldıkları sanılan lastik bottaki 3’ü çocuk, 3’ü kadın toplam 46 Suriyeli, 302 nolu Sahil Güvenlik botuna alındı.

Bindikleri su alan lastik bottan son anda kurtarıldıkları öğrenilen 46 Suriyeli, işlemlerinin ardından bölgeye çağırılan iki küçük Sahil Güvenlik botuna aktarılarak jandarmaya teslim edilmek üzere Akyarlar İskelesi’ne götürüldü.

Osman URAS / DHA

2