Dr. Haydar Dümen İkinciye gerek yok...
HABERİ PAYLAŞ

İkinciye gerek yok...

Haberin Devamı

Erkekler ikinci kez birleşme yapmayı büyük bir şeymiş gibi görüyor. Halbuki bir kez yapılan ve her iki tarafı da mutlu ve tatmin eden cinsellikten daha keyiflisi olamaz. Beyler, sayı peşine düşmeyin, önemli olan kaliteli ilişki yaşamak ve yeterince zevk almak. Tabii eşinizin de mutluluğunu göz ardı etmeyin, santimlerle, sayılarla uğraşmayın

* * * * * * * * *

GÜNÜN SORULARI

Sadece karım isterse birlikte oluyoruz

30 yaşındayım. 6 yıldır evliyim. Karımla ayda 1 kez hatta 3 ayda bir kez beraber olduğumuz oluyor. Bu 1 yıldır böyle. Sorduğumda "Seninle ilgili değil" deyip geçiştiriyor. Karım isterse birlikte oluyoruz Başka türlü ilişkiye girmiyoruz. Ben onu kimseyle aldatmadım, ne yapabilirim?

CEVAP
Değerli okurum, geçmiş zamanda adamın bir kölesi varmış. Sahibi eline 5 kuruş vermiş, “Git pazara eve meyve, atıma yiyecek, bana da eğlencelik al” demiş. Köle o paraya bunların alınamayacağını bilerek yola düşmüş. Köle kucağında bir karpuzla eve dönünce sahibi “Bu ne be?” diye bağırmaya başlamış. Köle “Hepsini aldım” diyerek karpuzu kesmiş. Çekirdeklerini bir kaba, kabuklarını bir başka kaba, yenilecek bölümü de tepsiye koyup “İşte, afiyetle karpuzu ye, kabuklarını ata ver, çekirdekleri de eğlencen olsun” demiş. Sahip donup kalmış. Şimdi sahip yani okurum sen, donup kalmışsın. Sen de haklısın, ona “Böyle idiysen neden evlendin?” diyebilirsin. Kadın da “Sen neden karpuz seçer gibi almadın da kura çeker gibi aldın” derse? İşte düğüm burada. Eskiden olsa bu dava kadının önüne giderdi. Şimdi mahkemeye gitse ne olacak? Senin hanım “Ben görevimi sonuna kadar yapıyorum” derse, tanık yok, kanıt yok. Değerli okurum, eşin buz. Isıtmaya çalış desek Freud demiş ama bizde bu işin daha ocağı, ızgarası keşfedilmedi. Aldatsan ne yazar? Taşıma suyla değirmen dönmez. Küs kaderine, sarıl işine. “Profesyonel yardım alalım mı?” diye sor eşine. Eminim “Hayır” diyecektir. Bu tür şanssızlıklar da evlenecek eşlere bildirilir.



İlişkiye girsem nefretim geçer mi?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşım benimle ilişkiye girmek istiyor. Ben erkeklerden ve penislerinden nefret ediyorum. Siz bu normal mi birkaç kere ilişkiye girsem bu nefret geçer mi?

CEVAP

Sevgili okurum, korkunun azı bazen yararlı, çoğu ise daima zararlıdır. Az korku için mantıkla mücadele edersin. Kimi çıkış yolları bulursun. Korkunun çoğunu yenmeye gücün yetmediği için ona teslim olursun. Kızlardaki bu korkunun nedeni beyne işlenen korku kavramlarıyla ilgilidir. Bunlar acı, kanama, zarın yırtılması, patlaması (Mübarek sanki bomba!), korunması gereken bir kavram olması çoğu zaman bilinçaltı kodlamalarla karşımıza vajinismus teşhisiyle çıkıyor. Korku öylesine büyük ki kadın kendi cinsel organına dokunamıyor. Genç kız evlendikten sonra ilişkiden korktuğu için sabaha kadar kendini tuvalete kilitliyor. Bir başkası kocasının pijamasının bir paçasına iki bacağını da sokup kravatı ile de sıkıca bağlayıp düğüm üstüne düğüm attıktan sonra yatağa giriyor. Bunlar acı gülücüklerle karşılanan şeyler. Ama bence alışın. Ayna karşısında denemeler yapın. Gelecekte çok kullanacak, ihtiyaç duyacak ve acı acı güleceksiniz. Sevgili okurum, sendeki korku nefrete dönüşmüş, durum daha da beter olmuş. Şimdi ne olacak? Daha neler neler yazacaktım ama kalemimin mürekkebi kurudu. Umarım sonu hayırlı olur diyelim. İlişkiye girmeden önce erkeklerle insancıl dostluklar ve arkadaşlıklar kurmayı deneyelim.



Riskim var mı?

Birkaç gün önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Sevgilim vajinamın üzerine boşladı. Ertesi gün adet gördüm. Hamile kalma riskim var mı?

CEVAP
Sevgili okurum, hamile kalmadın. Gözün aydın. Bu bir uyarıdır. Dikkat et.



İlk ilişkide her şey yolunda ama...

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde ilkinde çabuk boşalıyorum ama ikinciye giremiyorum. Çünkü tam olarak sertleşme yaşayamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP
Sevgili okurum, İkinci birleşme her erkek için kolay değildir. Ama ikinci birleşme sayıları da erkeklik gücünü belirlemez.



Sivilcelerim erkekleri düşünmekten mi çıktı?

17 yaşında kızım. Yüzümde sivilceler var. Son 4 yılda çıktılar. Bir de erkeklerden çok hoşlanıyorum. Onlarla seks yapmak istiyorum. Acaba bu sivilceler onları düşünmekten çıkmış olabilir mi?

CEVAP
Değerli okurum, ne düşünmekle olur ne de seksle ilgisi var. 1) Kilona dikkat et. 2) Badem, çikolata, fındık gibi yağlı gıdalardan uzak dur. 3) Asla sıkma. 4) Yüzünü kremsiz sabunlarla günde 2-3 kez sabunla. Bir 6 ay sonra geçmezse, koşulların da doktora gitmeye uygunsa bir uzmana başvur. Oradan mikrop alıp üretme ve ona uygun antibiyotiği bulmak da bir yöntemdir. Dert etme, sabırlı ol. Aynı sabrı cinsellikte de kullan.



Nasıl kurtulabilirim?

16 yaşındayım ve dans ediyorum. Yaşadığım yer turistik. Bu yüzden çok kızla tanışıyorum. Birçoğu benimle ilişkiye giriyor. Kurtulmak için ne yapabilirim?

CEVAP
Sevgili okurum, bunun sonu sosyal, psikolojik, duygusal, vicdansal uçurum kadar. Bu uçurumlardan biri ayağına geliverdiği gün bir hayli sendeleyeceksin. Benim derdim o değil. Benim derdim şu dans. Bunca erkek okurum bu mektubu okuduktan sonra dansçı salgını başlayacak. Öyle ya kızlarla tanışma şartını duyan koşacak. Haydi hayırlısı.



Nişanlım doğru mu söylüyor?

20 yaşında kızım. Nişanlımla sürtünerek ilişkiye giriyoruz. Geçenlerde nişanlımın penisi vajinamı zorladı ve benden biraz kan geldi. Nişanlım bana kızlık zarımın zedelendiğini, ilişkiye girince yırtılacağını söyledi. Acaba söyledikleri doğru mu?

CEVAP
Değerli okurum, zedelendi ya da birleşmeyi beklemeden komple yırtıldı. Uzaktan belli olmadığı gibi bazen kızlık zarı muayenesinde bile kesin teşhis konulamıyor. Gerekirse jinekolojik muayeneden geçerek gerçeği öğren.



Aklımda hep seks var

Her saat başı gözümün önüne pornografik görüntüler geliyor. Artık kadınlara sadece bu gözle bakıyorum. Yeni bir kızla tanışınca seks düşünüyorum. Her iki saatte bir mastürbasyon yapıyorum. Hasta olabilir miyim?

CEVAP
Sevgili okurum, tabii ki hastasın. Ruh hastalığı adım adım gelir. İnsanı sonra delirtir. Sen delirmeyeceksin. Ama bu saplantıyla ruhunun dengelerini, kuracağın işi ve derslerindeki başarıyı yitireceksin. Ne var bu kadar peşine düştüğün şeyde? Kız, kadın dediğin cinsin içinde senin annen ve kız kardeşlerin de var. Kendi kendine ayıp ediyorsun.



Sırtımı dönüp yatıyorum

22 yaşındayım. Bir kez ilişkiye girdikten sonra sırtımı dönüp yatıyorum. Sadece bir sefer, eksiksiz ve büyük bir zevkle yaşıyorum. İkinci kez yapmak istemiyorum. Sizce neden böyle oluyor?

CEVAP
Değerli okurum, bedeninin fizyolojisi, duyguların programlanışı ve biyolojik saatin böyle ayarlanıp böyle kurulmuş. Ne güzel. Öyleyse öyledir, böyleyse böyledir. Hem işine bak hem mutluluğunu bozma.



Sesim kalınlaşmadı

16 yaşında bir erkeğim. Penisim 11 santim. Hâlâ sesim kalınlaşmadı. Sizce neden?

CEVAP
Değerli okurum, ölçüler senin gözüne göre. Anatomik yapıya ne kadar uygun bilemem. Kilo almamaya dikkat et. Biraz zamana ihtiyacın var. Ama yavrum, testistlerinin kontrolü ve hormonal yapın da gözden geçirilse iyi olur derim.



Eşimi tatmin edemiyorum

2 yıllık evliyim, 30 yaşındayım. Penisimin boyu 11 santim. Kilom 95. Eşimi penis boyu yüzünden tatmin edemiyorum. Bana bir öneriniz olabilir mi?

CEVAP
Tabii değerli okurum. Birden ona kadar önerilerimin dokuzu zayıfla, zayıfla, zayıfla. 70’li kilolara indiğinde penisin 2 santim yağ dokusundan kurtulacağı için olacak 13 santim. Bu da yeter de artar bile. Hem de sağlığını korumuş oluruz. Ruhun da selamete çıkar.

11

Sıradaki haber yükleniyor...
holder