Gündem İkisi de kask takıyor

İkisi de kask takıyor

Paylaş
İkisi de kask takıyor

İzmir'de ileri sürüş teknikleri eğitimi almış Arzu Bıyıklı, 'Boxer' cinsi Naz adlı 4 yaşındaki köpeğini bile, kask takmadan motosiklete bindirmiyor

Ülkemizde meydana gelen motosiklet kazalarından çok sayıda kişi, kask takmadıkları için ölüyor ya da sakat kalıyor. Bu konuda yapılan uyarılara, kesilen cezalara rağmen motosiklete kasksız binenlere sıkça rastlanıyor.

İzmir'de motosiklet sürücüsü 35 yaşındaki Arzu Bıyıklı ise ‘Naz’ adlı köpeğini bile, kask takmadan motosiklete bindirmiyor. Motosiklet üzerindeki, başında kask bulunan köpeği görenler ise şaşırıyor.

Köpeği ‘Naz'ı küçükken 6 ay boyunca, sokakta yere basıp mikrop kapmaması için işten eve motosiklet üzerinde getirip götürdüğünü belirten Arzu Bıyıklı, “Naz motora alıştı ve onu için eğlenceli bir oyun haline geldi. Benden önce koşup motosiklete biniyor. Şehir dışına da motosiklet üzerinde gidiyoruz.

Fakat hiçbir zaman için onu kask takmadan bindirmiyorum. Kaskını almayı unuttuğum zaman yanımda bulunan yedek kaskı takıyorum” diye konuştu.

Arzu Bıyıklı, köpeğine kendi hayatı kadar değer verdiğini kaydederek, “Kendimi nasıl herhangi bir kaza tehlikesine karşı korumak için kask takıyorsam ona da takıyorum” dedi.

Mustafa OĞUZ/İZMİR (DHA)

Haberin Devamı