Gündem İkizinin şehit düştüğü mevzide

İkizinin şehit düştüğü mevzide

Paylaş
İkizinin şehit düştüğü mevzide

PKK'nın 2007 yılında Dağlıca'da düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerden biri olan Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın ikiz kardeşi Celalettin Gürdal, o birliği ziyaret etmek istedi. Genelkurmay Başkanlığı, Celalettin Gürdal'ın bu talebini geri çevirmedi

Terör örgütü PKK’nın 21 Ekim 2007 günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı ile güvenliği sağlayan Keri ile Pey Tepe üs bölgelerine düzenlediği saldırıda 12 Mehmetçik şehit düşmüştü.

Haberin Devamı

Tüm ülkeyi yasa boğan saldırının ardından şehitler memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verilirken, şehitlerin acısını yüreğinde taşıyan Gürdal ailesi, Genelkurmay Başkanlığı’ndan 2007’de Dağlıca’da şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Gürdal’ın birliğini ziyaret etmek istedi.

Talebi geri çevirmeyen Genelkurmay Başkanlığı, şehidin ikiz kardeşi Celalettin Gürdal’ı misafir edebileceğini bildirdi. Bunun üzerine 11 Mart’ta Ankara’dan uçakla Van Ferit Melen Havalimanı’na gelen Gürdal, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na geçti.

Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Temiz tarafından ağırlanan Gürdal, daha sonra askeri helikopterle Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na geldi. Burada görevli komutanlar tarafından karşılanan Gürdal, karargaha geçerek Tankçı Kurmay Albay Mehmet Yılmaz ile görüştü.

Haberin Devamı

Gürdal’ı birlik hakkında bilgilendiren, koridordaki fotoğrafları anlatan Yılmaz, ardından Gürdal’a bir plaket verdi. Öğle yemeği sonrası tümende bir gece misafir edilen Gürdal, 12 Mart sabahı karayoluyla Dağlıca Tabur Komutanlığı’na hareket etti.

Burada 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, 7. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Cihat Erdoğan ve 6. Hudut Tabur Komutanı Piyade Kurmay Yarbay Nevzat Bilir tarafından karşılanan Gürdal, komutanlarla devletin askere sunduğu imkanlar hakkında bir süre sohbet etti.

Daha sonra ikiz kardeşinin şehit düştüğü Keri Tepe’ye doğru askeri araçlarla yola çıkan Gürdal, kartal yuvası görünümündeki Keri Tepe Hudut Bölüğü’nde Mehmetçik tarafından ağırlandı. Gürdal, Tabur Komutanı Yarbay Nevzat Bilir ve görevli askerlerle öğle yemeğini yedikten sonara birliği dolaştı.

Yarbay Bilir ile mevzileri gezen, Mehmetçik ile sohbet eden Gürdal, kardeşinin şehit düştüğü mevziye geldiklerinde, olay gününü anlatan komutanları dinlerken gözleri doldu. Gürdal, buradaki saldırıda şehit düşen 12 Mehmetçik için Fatiha okudu.

İkizinin kahramanlığı gururlandırdı

AA muhabirine kardeşinin şehit düştüğü mevzide duygularını anlatan Gürdal, 21 Ekim’deki hain baskın sonucu verilen 12 şehitten birinin de kardeşi Uzman Çavuş Gürdal olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Birliği ve mevziyi görebilmenin aileden sadece kendisine nasip olduğunu dile getiren Gürdal, şöyle devam etti:

"Nasip oldu ki buralara kadar gelebildik, vuruldukları, şehadet ettikleri yeri görebildik. Onlara burada bir Fatiha okumak bize nasip oldu. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ne kadar güçlü olduğunu, teçhizatlarının ne kadar iyi olduğunu, milletimizin de ne kadar güçlü bir millet olduğunu görebildik. Karşımızdaki bölge Irak sınırı ve sınıra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hakimliğini gördüm. Gelmeden önce bölgenin coğrafi özelliklerini öğrendiğimiz kadarıyla 2007 yılından bugüne kadar çok şeyler değişmiş. Yeni yapılan yerlerde, vatan evlatlarımızın, kardeşlerimizin, son derece güvenli bir ortamda görevlerini icra ettiklerine şahit oldum. Burada evlatları olan analar hiç üzülmesin. Dağlıca hakikaten yaşanılacak, görülmesi gereken son derece güvenli bir yer. Burada tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum. Her şey vatan için" diye konuştu.

Haberin Devamı

İkiz kardeşinin şehit düştüğü mevzide olmanın kendisini duygulandırdığını da aktaran Gürdal, kardeşinin, vatan için canını vermiş olmasıyla kendilerini şereflendirdiğini vurguladı.

O da sınava girdi ama kazanamadı

Gürdal, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü, bayrak uğruna ölmek için için her zaman kendisinin de hazır olduğunu belirten Gürdal, şunları kaydetti:

"Bana bugün burada kal deseler, hakikaten kalır, kardeşimin giydiği üniformayı gururla giyer, bıraktığı yerden devam ederim. O kadar inançlıyım bu konuda. Geçmişte ikiz kardeşimle birlikte sınavlara girmiştim. Rahmetli kazanmıştı, ben kazanamamıştım. Ben de farklı bir işle uğraştım. Benim bir abim de uzman çavuş olarak Isparta’da görev yapıyor. Biz vatan için varız. İstanbul’dan kalkıp tatil için Antalya’ya, Van’dan kalkıp İstanbul’a, Antalya’ya giden insanların, bu bölgeyi görmelerini, buralara gelmelerini de isterim. Şu anda emniyet tedbirleri konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığını görüyorum. Biz buraya kadar geldik ve bunları görebildik. Her şey daha da iyiye gidebilir. Allah devletimize zeval vermesin. Ne kadar güçlü bir Türkiye olduğumuzu, ne kadar güçlü bir ordumuzun olduğunu burada görebiliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli mensuplarının bizi nereden alıp nerelere getirdiğine şahit oldum. Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere buradaki bütün komutanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum."

Haberin Devamı

Yarbay Bilir ise şehit yakını Gürdal’ı ağırlamaktan dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek, "Şehidimize karşı bir vefa borcu olarak bunu görüyoruz. Kendisini burada ağırlamaktan onur duyuyoruz, geldiği için teşekkür ediyoruz. Biz şehitlerimizden, gazilerimizden aldığımız güçle burada görevimize devam ediyoruz."

Konuşmalar sonunda Bilir, Gürdal’a Türk Bayrağı ile ikiz kardeşinin şehit düştüğü Keri Tepe fotoğrafını hediye etti. Burada duygulanan Gürdal, kendisini ağırlayan komutanlara teşekkürlerini sundu.

Keri Tepe’deki programın ardından Dağlıca Tabur Komutanlığı’nda ağırlanan Gürdal, sabah saatlerinde Van’a döndü. Gürdal, buradan da uçakla Ankara’ya gitti.

AA