Sağlık İkizler 40 bin liraya görebilecek

İkizler 40 bin liraya görebilecek

Paylaş
İkizler 40 bin liraya görebilecek

Mersin'in Tarsus ilçesinde doğuştan yüzde 90 görme engelli olan 14 yaşındaki ikizler Mihriban ve Berivan Boyacı, ameliyatları için gerekli 40 bin lira bulunursa görebilecek

Sadece parlak ışığı fark eden ve göz tansiyonlarının artması nedeniyle bu ışığı da kaybetmek üzere olan ikizler Mihriban ve Berivan, Adana Oğuz Kaan Köksal Görme Engelliler Orta Okulu'nda öğrenim görüyor.



İkizlerin kendisi de görme engelli olan anneleri 45 yaşındaki Raziye Boyacı, son 1 aydır çocuklarının gözlerindeki rahatsızlık ve ağrılarının arttığını belirtti. Boyacı, "Devlet ve üniversite hastaneleri bize bir ümit vermedi. Sonra özel bir hastane bu rakamı çıkardı. Eşim Cuma Boyacı işçi. Kirada oturuyoruz bu yüzden bu parayı verebilecek gücümüz yok. Hayırseverlerin ve devlet büyüklerimizin çocuklarıma ışık olmalarını istiyorum" dedi.



Yapılan muayeneler sonucu, ameliyatla kızlarının 2 metreye kadar görebileceğinin söylendiğini belirten Raziye Boyacı, "İkisinin ameliyatı için toplam 40 bin TL'ye ihtiyaç var. Kızlarımın son fırsatı kaçırmalarını istemiyorum" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı