Gündem İklim Bayraktar açlık grevinde

İklim Bayraktar açlık grevinde

Paylaş
İklim Bayraktar açlık grevinde

Ergenekon'da gözaltına alınan ve CHP lideri Baykal tarafından taciz edildiği iddiasını ortaya atıp gündem olan İklim Bayraktar, Star gazetesi için açlık grevi yapalra arasındaymış...

Son Ergenekon operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan, eski CHP lideri Baykal tarafından taciz edildiğini iddia eden İklim Bayraktar’ın, 25 Ocak 2004’te Star Gazetesi’nde manşet olduğu ortaya çıktı. Bayraktar, gazetenin gelirlerine BDDK tarafından el konulduğunda açlık grevi yapanlar arasındaymış...

Haberin Devamı

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından tacize uğradığını iddia eden odatv muhabiri İklim Bayraktar’ın Star Gazetesi’nin gelirlerine BDDK el koyduğunda, açlık grevi yapanlar arasında olduğu ortaya çıktı.

MANŞET OLDU

2004 Ocak’ındaki açlık grevi sırasında yatağa düşen İklim Bayraktar’ı, gazetenin sahibi Cem Uzan’ın eşi Alara Uzan ziyaret etmiş ve bu ziyaretteki bir fotoğraf gazetenin manşetinde yayınlanmıştı. Cem Uzan’ın Genç Parti Genel Başkanlığı yaptığı dönemde tüm yurttaki mitinglerini takip eden Bayraktar’ın, Uzan’a yakın isimler arasında olduğu ileri sürüldü.




Yıllardır gazetecilik yaptığını belirterek “Kimse bana sahip çıkmadı. Bir dönem beraber çalıştığımız insanlar, hatta Ahmet Hakan bile tanımadığını söyledi” diyen İklim Bayraktar’a tanıdığını iddia ettiği gazetecilerden cevap geldi. İklim Bayraktar’la 19 yıl önce TGRT’deki bir haber programında birlikte çalıştığını fakat “Ayfer” ismiyle hatırladığını belirten Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, “Ayfer’i hayal meyal hatırladım. Silik bir fotoğraf gibiydi benim için. Belleğimde yer etmemiş bir portre” diye yazdı. Hakan, yazısını “İyi ki bu 19 sene boyunca temasımız olmamış. İyi ki ‘eski mesai arkadaşlığı’ hukuku bir biçimde devam etmemiş. Yoksa... Maazallah! Hafazanallah! Baksanıza: Dokunan yanıyor” diye bitirdi.

>> AHMET HAKAN NE DEMİŞTİ?

Haberin Devamı

Çölaşan: Kız çocuğu

Önceki gün Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinde İklim Bayraktar ile nasıl tanıştığını anlatan Emin Çölaşan, şunları söyledi: “Hürriyet’e sanırım 1980’li yılların sonunda küçük bir kız çocuğu geldi. Gazeteci olmak istiyordu. İstanbul’da oturuyordu ve benim yapacağım bir şey yoktu. Aradan uzun yıllar geçti, geçen yaz Ankara’da rastlaştık. Evlenmiş, Ankara’ya taşınmış. Sözcü’nün Ankara bürosuna bir kez bundan aylar önce, bir kez de yaklaşık bir ay önce ziyaretime geldi. Para almadan Sözcü’de yazmak istediğini söyledi. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını, dışarıdan yeni birilerine bizim gazetenin yazı yazdırmadığını, bu konuda ilke kararı alındığını anlattım. O süreçte başka yayın kuruluşlarına gidip aynı istekte bulunduğunu şimdi öğreniyoruz. Bir de kitap projesi vardı. Bazı yaşadıklarını, anılarını, uğradığı haksızlıkları ve başına gelenleri kitap yapmak istiyordu. Bana danıştı. İlginç olaylar anlatıyordu. Yazmasını söyledim. (Konuştuğumuz zaman odatv olayı, gözaltılar, tutuklamalar ve CHP olayı yoktu.)

'BEKİR COŞKUN, EMİN ÇÖLAŞAN KANKAMDIR'

Haberin Devamı

Biriyle yaptığı ve dinlenen telefon konuşmasında şöyle demiş: ‘Bir savaşçı gibi ne yapacaksak yapalım. Bana yollayın şu belgeleri de, ben de tanıdığım gazetecilere yollayayım en azından. Bekir Coşkun’a, Emin Çölaşan’a. Bunlar ikisi benim kankam. Ben ne dersem onu yapıyorlar yani.’ Dün Bekir’i aradım, İklim’i tanıyıp tanımadığını sordum: ‘Gazeteye gelip benimle bir röportaj yaptı, referans olarak da seni gösterdi. Beni Emin abiye sorabilirsiniz dedi’ diye yanıt verdi.”

HÜRRİYET