Dünya İklim zirvesinde kriz

İklim zirvesinde kriz

Paylaş
İklim zirvesinde kriz

130 katılımcı ülke, tüm dünyanın umut bağladığı iklim zirvesinden çekildiğini açıkladı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan iklim konferansına katılan gelişmekte olan ülkeler, zengin ülkelerin sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik taahhütlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle görüşmelerden çekildi.

Haberin Devamı

Huffington Post internet sitesi, 130 gelişmekte olan ülkeyi temsil eden G77 grubunun, Kyoto Protokolü'nün lağvedileceği düşüncesiyle görüşmelerden çıktığını bildirdi.

Associated Press haber ajansının bildirdiğine göre, aralarında Çin ve Hindistan'ın da bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin temsicileri, bu sorun çözülene kadar zirvede gerçekleştirilen hiçbir oturuma katılmayacaklarını açıkladı.

YENİ BİR ANLAŞMA İSTİYORLAR

Avusturalya İklim Değişikliği Bakanı Penny Wong, organizatörlerin problemi çözmeye çalıştıklarını söyledi.

BM İklim Zirvesi'ne katılan birçok ülke iklim değişikliğiyle mücadele için yeni bir anlaşma yapılmasını talep ediyor. Ancak başta Afrika'dakiler olmak üzere gelişmekte olan ülkeler, Kyoto Protokolü'nün de devam ettirilmesini istiyor.

Haberin Devamı

Bu durum, zengin ile fakir ülkeler arasında emisyon kesintileri ve iklim değişikliği için gelişmekte olan ülkelere para yardımı yapılmasıyla ilgili tartışmalar yüzünden halihazırda kötü giden konferans açısından atılan geri bir adım olarak değerlendiriliyor.

(Hürriyet)