Siyaset 'İktidar da asimetrik savaşın parçası'
Paylaş
'İktidar da asimetrik savaşın parçası'

Baykal: Hükümetin asimetrik psikolojik savaşın bir parçası olduğundan hiçbir şekilde kuşkum yok

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, “Türkiye’de herkesin yargıya hesap vermesinin zorunlu olduğunu, yargı dışında özel bir himaye altında tutulamayacağını söylemiştik, aynı noktadayız. Söz konusu olan tartşmalarla ilgili olarak eski Genelkurmay Başkanı ifade vermiştir, böyle bır tablonun doğal karşılanması gerektiğine prensip olarak inanıyorum .Herkesin ifadesini al ama hukuk kuralları çervevesinde yapılması gerek, hukukun şeffaf, denetlenebilir bir süreç içinde işlemesine imkan vererek bunu yap. Yargı çok ciddi tahribe uğradı ve sindirilmeye çalışılıyor " dedi

Haberin Devamı

TERÖR ŞİMDİ OVAYA İNDİ

Terörün daha önce dağda olduğunu şimdi ise ovaya indiğini belirten Baykal, "Terör ovaya indi ne oldu? toplum kamplaşmaya başladı.insanlar birbirinin etnik kökenini merak etmeye başladılar.Terör varken, elinde silahı varken, elindeki silahı mazur görüp, anlaşma yapmaya kalkarsanız ona tam teslim olmadan anlaşma yapamazsınız; ona tam teslim olmak da sizin elinizde değil. Sizi aşan bir iş, sizi teslim ettirmezler”dedi.

DTP ve PKK’nın birbirinden ayırmak istendiğini söyleyen CHP Genel başkanı, "Bunun doğru olmadığını belirmiştik, tepki ile karşılanmıştık ama gelinen noktada görülmüştür ki böyle bir ayrımın olmadığı ortadadır. Hükümet açılımı DTP ile götürmek istedi ancak DTP, muhatabının İmralı olduğunu söyledi" dedi

Haberin Devamı

Baykal, Kürt açılımı ile öcalan’ı meşrulaştırma, siyasi bir kimlik kazandırma, mahkum olmaktan çıkarma ve siyasi bir kişilik kazandırma yolunun açıldığını söyledi..

ASİMETRİK PSİKOLOJİK SAVAŞ KONUSU

Baykal, YAŞ toplantısının ardından Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un asimetrik psikolojik savaş hakkında Başbakan'a bilgi vermesinin sorulması üzerine "Hükümetin asimetrik psikolojik savaşın bir parçası olduğundan hiçbir şekilde kuşkum yok. Böyle bir kampanya iktidarın himayesi olmadan hiçbir şekilde götürülemez. Bunun aksini düşünmek aptallıktır." diye konuştu.

DHA