Ekonomi 'İktidara döndüler' dedi Türk-İş'ten istifa etti

'İktidara döndüler' dedi Türk-İş'ten istifa etti

Paylaş
'İktidara döndüler' dedi Türk-İş'ten istifa etti

Türk-İş yöneticilerini, “Yüzlerini emekçi tabana dönmek yerine, siyasi iktidara döndüler” diye suçlayan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Türk-İş Genel Eğitim Sekreterliği'nden istifa etti

Emekçiyi kucaklamadılar

Haberin Devamı

Belediye-İş Başkanı Nihat Yurdakul, Türk-İş Genel Eğitim Sekreterliği’nden istifa etti. Yurdakul, “Türk-İş yönetim kurulu üyesi olarak, kastlaşmış yapıyı dönüştüremediğim için emekçilerden özür diliyorum” dedi.

Nihat Yurdakul, Türk-İş’in 35 sendika ile en büyük örgütlenme olarak, asgari ücretli, güvencesiz, taşeron, sendikalı, sendikasız bütün emekçileri kucaklaması gerektiğini ifade etti.

Orman-İş’i bıraktılar

Türk-İş’in, emekçiye dönük anlayışla yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Nihat Yurdakul, “Ancak Türk-İş, bırakın bu hedeflere ulaşmayı, yakınından geçmemiş, hiçbir dönemde, bu duruma düşmemiş, böyle itibar kaybetmemiştir. ‘Üye sendikalar namusumuzdur. Orman-İş de bunlardan biri, dokundurmayız’ diyen yöneticiler, Orman-İş’in yok edilmesine seyirci kalarak, kendileri yok etmiştir” dedi.

Haberin Devamı

İktidardan korktular

Yurdakul şöyle dedi: “Yöneticiler alternatif konfederasyon yaratmaya çalışan Tek-Gıda-İş’i, Hava-İş ve Belediye-İş’i, Orman-İş’e benzetmek için uğraşıyor. İktidarın, yandaş sendika yaratma çabasını Türk-İş yöneticileri görmezden geliyor. Yüzlerini tabana dönmek yerine, siyasi iktidara dönen bu kişiler, iktidarın tepkisini çekmemek için, kendi tabanlarını bile karşılarına almayı göze alıyor.”

Söyledim yapmadılar

Yöneticilerin taşeronlaştırma için yapılan yasal değişikliklerde, Sosyal Güvenlik Yasası sürecinde, iktidarın yaptıklarını görmezden gelip Türk-İş’i yıprattığını söyleyen Yurdakul, “Bugüne kadar yaşanan olumsuzlukları, sendikal ilkelerle bağdaşmayan uygulamaları, yönetim kurulunda, başkanlar kurulunda defalarca gündeme getirdim, ancak sorunların çözümü için bir adım atılmadı” diye konuştu.

Belediye-İş İstanbul'da grev kararı aldı

2010-2012 dönemi toplu iş sözleşmeleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 5 ay süren görüşmelerde anlaşmaya varamayan Belediye-İş grev kararı aldı. Çok sayıda işçi dün ‘grev kararı’nı asmak için Edirnekapı’dan, belediyenin Saraçhane’deki hizmet binasına, ellerindeki sarı kartlarla sloganlar atarak ve ‘vuvuzela’ çalarak yürüdü. Burada açıklama yapan Nihat Yurdakul şöyle konuştu: “Bizim derdimiz, grev kararı asmak değil. Bizim derdimiz, İstanbul halkına hizmet etmek, bizim derdimiz çocuklarımızı namerde muhtaç etmeme mücadelesidir. Türkiye’de yoksulluk sınırı 2 bin 712 TL. Bizim derdimiz yoksulluk.” Grev kararı ilanının asılmasından sonraki 60 gün içerisinde, işveren ile işçiler arasında anlaşmaya varılmaması durumunda işçiler greve gidebilecek.

Haberin Devamı

Büro emekçisinden iş güvencesi eylemi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri dün Meclis’te Devlet Memurları Yasası’nın değiştirilmesini protesto etti. BES Başkanı Osman Biçer, “Hükümet, ‘iş güvencesini’ kendi ‘siyasi kadrolaşma’sının önünde engel gördüğü için değiştirmek istiyor” dedi. Değişiklikle kamuda performans esaslı yönetime geçileceğini söyleyen Osman Biçer, bunun iktidara boyun eğmeyenleri çıkarmak için atılan bir adım olduğunu belirtti.

Memurdan ‘tesis’ uyarısı

Türk-Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş, Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarını eğitim ve sosyal tesislerine sahip çıkmaya çağırdı. Hükümetin ‘müflis tüccar’ zihniyeti ile her şeyi sattığını belirten Fahrettin Yokuş, sosyal tesislerinin satışına karşı eylemlilik süreci başlatacaklarını ifade etti. Fahrettin Yokuş, hükümetin kamuda sosyal tesisleri ‘yok pahasına’ elden çıkarma ‘yanlışından’ geri dönmesini istedi.

Haberin Devamı