Siyaset 'İktidara koşu' ekibi
Paylaş
'İktidara koşu' ekibi

Kurultay konuşmasında “İktidara koşuyoruz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti vitrinine yeni yüzleri taşıdı

CHP kurultayında dün yapılan seçimlerde Parti Meclisi’nin (PM) yeni üyeleri belirlendi. İçerisinden partinin üst yönetim organı olan Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) da çıkaracağı için büyük önem taşıyan PM listesine bakıldığında, CHP’nin yeni dönem stratejisinin izleri görülüyor.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Sencer Ayata gibi ünlü bir sosyoloğu yönetime alan Kılıçdaroğlu, iktidara gelirse sosyal politikalara önem vereceğini gösterdi. Faik Öztrak, Hurşit Güneş, Prof. Dr. Oğuz Oyan ve Umut Oran gibi isimleri yönetime alan Kılıçdaroğlu’nun finans ve sanayi politikaları konusunda iktidara sıkı bir hazırlık yaptığı da söylenebilir. PM’de eski Çalışma Bakanlarından Nihat Matkap’ın da bulunması, Kılıçdaroğlu’nun çalışma yaşamına ilişkin hazırlıkları olarak yorumlandı.

KÜRT AĞIRLIĞI ARTTI

Kürt sorunu konusuna da hassasiyet gösteren Kılıçdaroğlu, Mesut Değer, Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, Siirt İl Başkanı Azmi Yıldız, eski Mardin Milletvekili Mahmut Duyan’ı ve Abdurrezzak Erten’ı da yönetime aldı. Kılıçdaroğlu’nun basından CHP’ye transfer ettiği Mehmet Faraç da bir terör uzmanı olarak biliniyor ve PKK ile mücadele konusunda Kılıçdaroğlu’nun faydalanacağı isimler arasında yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nu PM’ye alma isteği ise ulusalcı Önder Sav’a takıldı.

Haberin Devamı

BASINDAN TRANSFERLER

Enver Aysever, Nuran Yıldız, Melda Onur ve Mehmet Faraç da basından CHP yönetimine transfer edildi. Nuran Yıldız daha önce Genelkurmay’ın iletişim stratejisini belirleyen isim olarak eleştirilmişti. Ayrıca anayasa hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum’un da yönetime girmesi, anayasa referandumuna verilecek ağırlığı gösterdi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

PM’nin bugün veya yarın toplanarak MYK üyeleri, genel sekreter ve genel saymanını seçmesi bekleniyor. Yeni MYK’da, Genel Sekreter Önder Sav’ın yerini koruması, Hakkı Süha Okay ve Gülsün Bilgehan’ın genel başkan yardımcısı olması bekleniyor.

Gürsel Tekin’in de genel başkan yardımcısı olarak MYK’ya girmesi durumunda sık sık Sav-Tekin çatışmalarının gündeme geleceği yorumları yapılıyor. Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün genel sekreter yardımcısı, eski bakan Nihat Matkap’ın da genel sayman olacağı kaydedildi. Kemal Anadol’un grup başkanvekilliğini sürdürmesi bekleniyor.