Siyaset İl başkanları 'görüşelim' dedi Baykal reddetti
Paylaş
İl başkanları 'görüşelim' dedi Baykal reddetti

Deniz Baykal, CHP il başkanlarının görüşme teklifini “Uygun değilim” diyerek reddetti

‘Uygun değilim’

Ankara’da dün bir araya gelen CHP il başkanları ortak kararlarını açıklamadan önce Deniz Baykal’ı ziyaret etmek istedi. Telefon ile aranan Baykal’a “Sizi ziyaret etmek istiyoruz” denildi.

Ancak Deniz Baykal’ın bu isteği “Bugün için uygun değilim” diyerek reddettiği öğrenildi. Baykal, ziyaret isteklerini reddettiği CHP il başkalarının toplantısına bir mesaj gönderdi. Mesaj şöyle:

‘Destek olun’

Bu durumun partililerimiz arasında ilişkileri zedeleyecek, parti görevlerimizi, sorumluluklarımızı engelleyecek bir ayrışmaya dönüşmemesini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu anlayış içinde ben, il başkanlarımızdan CHP’nin birliğini, bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içinde yeni yönetimin oluşmasına el birliğiyle destek olmalarını, katkıda bulunmalarını bekliyorum.

‘Başarılar’

Gün, ağlaşma ve hesaplaşma günü değildir. Tarih karşısında hepimiz bir büyük ahlak ve siyaset sınavı veriyoruz. Bugün CHP’ye her zaman olduğundan daha çok görev ve sorumluluklar düşmektedir.

İl başkanlarımızın hep birlikte el ele vererek, bu tarihi sorumluluğun üstesinden geleceğine inanıyor, sizlere başarılar diliyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum.

Haberin Devamı