Beden Sağlığı İlaç firması Pfizer’e 84,2 milyon sterlin ceza

İlaç firması Pfizer’e 84,2 milyon sterlin ceza

Paylaş
İlaç firması Pfizer’e 84,2 milyon sterlin ceza

İngiltere’deki Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) tarafından ilaç şirketi Pfizer’a 84,2 milyon sterlin ceza kesildiği açıklandı

İngiltere’deki Rekabet ve Piyasalar Otoritesi'nden (CMA) yapılan açıklamada ülkenin sağlık sistemine (NHS) antiepilepsi ilaçlarını yüksek fiyatla faturalandırılması nedeniyle ilaç şirketi Pfizer’ın 84,2 milyon sterlin ödemesine karar verildiği belirtildi.

İngiliz regülatör aynı zaman Flynn Pharma adlı dağıtımcı şirkete ise anti epilepsi ilacının fiyatının 2012 yılında artırması nedeniyle 5,2 milyon sterlin para cezası verdi.

MİLYONLARCA STERLİNE MAL OLUYOR

CMA Soruşturma Komitesi Başkanı Philip Marsden konuya ilişkin olarak “Şirketler açık bir şekilde binlerce insanın ihtiyaç duyduğu ilaçları yeniden markalama ile fiyat artırma fırsatı olarak görüp, kötüye kullanıyorlar. Bu inanılmaz fiyatlar NHS’e ve vergi mükelleflerine milyonlarca sterline mal oluyor” dedi.

Pfizer’den karara ilişkin yapılan açıklamada ise regülatörün bulgularının doğru olmadığı öne sürülerek CMA’nın para cezasının temyize götürüleceği bildirildi.

Haberin Devamı