Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaç ya da ameliyatla sorun çözülür
HABERİ PAYLAŞ

İlaç ya da ameliyatla sorun çözülür

Haberin Devamı

Erkekten boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değil. Bu ortada sorun olduğunu gösterir. Meni cinsel perhize bağlı olarak azalma ve artma gösterebilir. İlaçla ya da ameliyatla tedavisi yapılabilir

SORU: Benden hiç sperm gelmiyor, neden?

30 yaşındayım, mastürbasyon yaptığımda hiç sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Arkadaşlarımın hemen hepsinden sperm geliyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Ejakülasyon, yani boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değildir, bir sorun olduğunu gösterir, bu duruma aspermi adı verilir. Meniyi oluşturan salgının çok büyük kısmı prostatın arkasında bulunan ve vesiküla seminalis adını alan bir çift meni kesesinden kaynaklanır, normal bir boşalmada ortalama 1.5-3 cc arası normal miktardır, cinsel perhize bağlı artma ve azalma gösterir. Vesiküla seminalislerin veya boşaltım kanallarının doğuştan eksik olması veya bir infeksiyon nedeni ile tıkanması bu duruma sebep olabilir. Nörolojik bir hastalığı olanlarda ve bazı şeker hastalarında ise meninin dışarıya boşalmak yerine, arkaya yani idrar kesesine boşalması nedeni ile meni gelmemesi görülebilir. Boşalma sırasında meni gelmemesi mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmelidir, ilaç veya ameliyat ile bu sorun halledilebilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Sigara iktidarsızlık yapar mı?


38 yaşındayım. Günde iki paket sigara içiyorum, sigara paketinin üzerinde ‘İktidarsızlık yapar’ yazdığını gördüm, Bu doğru mu? Nasıl oluyor da sigara iktidarsızlık yapıyor? CEVAP Sigaranın kötü etkisi iki şekilde ortaya çıkıyor. Sigara damar sertliği yaratır. Bunun sonucunda kalp ve beyin damarları daralarak ölümcül sonuçlar doğurabilir. Sertleşme sorunu ölümcül değildir ama cinsel hayatınızı öldürür. Sigaranın içindeki kimyasal maddeler penise giden küçük damarların tıkanmasına yol açarak sertleşmeyi engelleyebilir. İkinci olarak, sigara damar cidarında kasılmaya yol açarak penise giden kan akımını azalır, sertleşme güçlüğü başlar. Bazen penise kan normal gelse bile damar sertliği olan kişilerde ilişkideki hareket sırasında kan, bacak ve kalça bölgesine kaçar ve sertleşme devam edemez.

SORU: Sakal ve bıyığım çıkmıyor

17 yaşındayım ama sakal ve bıyıklarım çıkmadı. Bu beni olumsuz yönde etkiliyor. Neden çıkmıyor olabilir? CEVAP Bu durum genetik, yani ailevi olabileceği gibi hormonal bir sorundan da kaynaklanabilir. Bir üroloji uzmanına danışmanız ve tahliller yaptırmanız gerekli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder