Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaç ya da protez sorunu çözer
HABERİ PAYLAŞ

İlaç ya da protez sorunu çözer

Haberin Devamı

Prostat kanseri için yapılan ameliyatlardan sonra idrar kaçırma ya da iktidarsızlık görülüyor. Uygun hastalarda sinirler korunarak iktidarsızlığın önüne geçilmeye çalışılıyor. Sorun çıkarsa, ilaç ya da protezle tedavi sağlanıyor

SORU: Erken mi boşalıyorum?

24 yaşındayım. Cinsel ilişkile girdiğim zaman kondom varsa boşalma süren 10 dakika oluyor. O an başka şeyler düşünerek bu süreyi uzatıyorum. Kondom kullanmadan girdiğim ilişkilerde boşalma sürem 1- 2 dakika oluyor. Benim sorunum erken boşalma mı?

CEVAP

Herhangi bir sorununuz yok. Kondom kullanmaya devam edin. Zamanla tecrübeniz arttıkça kendinizi daha iyi kontrol edebileceksiniz.

SORU: Ereksiyon sorunu yaşıyorum, neden?

3 yıl kadar önce radikal prostatektomi ameliyatı oldum. Hâlâ idrarımı tutamıyorum. Ereksiyon sorunu da yaşıyorum. İdrar sorununu hallettikten sonra protez taktırmayı düşünüyorum. Bana yardımcı olacak bir yöntem ya da ilaç var mı?

CEVAP

Prostat kanserini tedavi amacıyla yapılan ameliyatlardan sonra idrar kaçırma ve iktidarsızlık görülebilir. İktidarsızlık oluşmaması için uygun vakalarda sinirlerin korunması hedeflenir.

Buna rağmen sorun çıkarsa ilaçlar ve son çare olarak mutluluk çubuğu denilen silikon protezler takılabilir.

İdrar kaçırma sorunu zamanla azalırsa da bazı kişilerde mesane boynuna enjeksiyonlar hatta artifisyel sfinkter denilen protezlerin takılması da gerekebilir. Bu konuda deneyimi olan üniversite kliniklerine başvurmanızı öneririm.

SORU: Acaba baba olabilir miyim?

18 yaşındayım ve testislerimden biri yok. 7 yaşındayken doktora gitmiştim. Doktor testisimin birinin olmadığını söyledi. 10 sene sonra gelmemi istedi. Tek testisle baba olabilir miyim? Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Tek testisinizin neden olmadığının incelenmesi gerekir, torbaya inmemiş, kasık kanalında veya karnınızda kalmış olabilir. Tek testis çocuk sahibi olmak ve cinsel fonksiyonlar için yeterlidir.

SORU: Doğuştan bir testisim yok

24 yaşındayım. Benim doğuştan testislerimden biri yok. Görünürde bir sorun yok ama ileride sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Bir testisin bulunmamasının araştırılması gerekir. Nadiren doğuştan bir testisin olmaması hali görülebilir.

Ama testisin torbaya inmeyip vücut içinde kaldığı hallerde kanserleşme ve bunun gözden kaçarak hastalığın ileri safhalara ulaşması tehlikesi mevcuttur. Mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder