Derya Özel İlaç yerine aromaterapi
HABERİ PAYLAŞ

İlaç yerine aromaterapi

Haberin Devamı


Çoğu anne gibi ben de çocukların her burnu aktığında ilaçtan medet uman annelerden değilim. Benim sihirli formüllerim var. Doğal yöntemler her zaman işe yarıyor.

Çocukların burnu tıkalı olduğunda bir havluyu ıslatıp, üzerine okaliptüs ve nane yağı dökerek kaloriferin üzerine koymak gibi, öksürük tuttuğunda bir çorba kaşığı bal, bir çay kaşığı kekik balı, biraz karabiber, biraz zencefil tozu ve zeytinyağıyla karıştırdığım harika bir öksürük kesici formülüm var mesela.

Okulda saçlarına bit gelmesin diye saçlarına lavanta suyu sıkar yollarım. Uyumalarını kolaylaştırmak için bazı akşamlar melisa ya da papatya çayı içiririm. Bende formül bitmez. Anneanne tariflerime, kendi tariflerimi de ekleyip, çocuklarımı en doğal yöntemlerle hastalıklardan korumaya, ya da hasta olduklarında tedavi etmeye çalışırım.

Çoğu zaman da elimin altında en sık başvurduğum aroma terapi kitabım olur. Eczacı Sinem Us’un yazdığı, resimlerle süsleyerek en basit tariflerin yer aldığı Organik Ezcanemin Aroma Bahçesi kitabına bakmadan, sihirli formüllerimi hazırlamam.

İlaç yerine aromaterapi

Her derde deva derler ya, işte öyle bir kitap hazırlamış Sevgili Sinem Us. Sivrisinek kovuculardan, egzama için özel formüllerin de olduğu, stres ve gerginliği azaltan formüllerden tutun da, saç dökülmesine kadar ne ararsanız elinizin altında muhteşem şifa kaynaklarını yazmış. Bunun yanı sıra hangi bitkilerin neye iyi geldiğini resimleriyle birlikte bulabileceğiniz şahane bir kaynak hazırlamış.

Doğanın kendi kendi tedavi edebildiğini, yenileyebildiğini hepimiz biliyoruz. Muhteşem mucizelerle donatılan insanoğlunun elinde doğayı kendi lehine kullanabilme becerisi de var. Fakat biz doğayı kirlettikçe, doğanın da hışmı kötü olacak. Yediğimiz, içtiğimiz her şeyi kendi ellerimizle zehirler olduk. Kirletilmiş bir toprağın kendini tedavi edebilmesi 25 yıl sürerken, biz o toprağa ektiğimiz üründen organiklik beklemeye başladık.

Ne acı ki, yine dönüp dolaşıp en doğalını arar hale geldik. Çocuklarımıza öğretmemiz gereken en önemli şey, doğaya saygı duymaları olmalı. Biz doğaya ne verirsek, karşılık olarak fazlasını bize verecek kadar cömerttir doğa ana.



Sıradaki haber yükleniyor...
holder